Stanković: Bez Kataija i Pavkova, Mitjilend preti iz prekida

Podeli:
Izvor: REUTERS/Stoyan Nenov

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za novinare uoči sutrašnjeg meča protiv Mitjilenda u okviru Lige Evrope.

Crveno-beli se kao i pred duel sa Ludogorecom u Bugarskoj suočavaju sa ozbiljnim kadrovskim problemima. U timu neće biti Milan Pavkov, koji je pozitivan na koronavirus, kao i Aleksandar Katai i Rišairo Živković, koji se još oporavljaju od preležanog virusa.

Katai je imao koronu, kao uostalom još nekoliko igrača. Ne oporavljaju se svi istom brzinom. Zdravlje nam je na prvom mestu. Sale ne može da odgovori sto posto zahtevima, brzo se umara. Nije strašno, ali ako ima i najmanji problem nećemo da rizikujemo. I Katai i Živković će ostati i Beogradu“, izjavio je Stanković.

Kao glavnu prednost Zvezde uoči meča sa Dancima, Stanković, ističe iskustvo.

Značajno smo stariji u proseku godina, moji igrači imaju mnogo ovakvih mečeva u nogama. Gostovanje je, otvorili smo dobro grupu i nema razloga da ne nastavimo tako. Oni su ekipa, koja je brza, jaka i mlada. Vole da se takmiče i to demonstriraju kao klub u radu sa mladima

Strateg crveno-belih ističe posebno jedan segment igre Mitijilanda.

Jaki su u prekidu. Svaki aut je kao korner, ide u pet metara, dolaze sa šest igrača na skok. Imaju zanimljive kornere, u jednom trenutku svi stanu u gol. To znači da će u petercu da bude 10 ili 12 ljudi. Važno je da ostanemo koncentrisani“, kaže Stanković.

Crvena zvezda posle dva kola u Ligi Evrope ima maksimalan učinak. Savladala je kod kuće Bragu 2:1, dok je u gostima bila bolja od Ludogoreca 1:0. Trijumf u Danskoj bi potpuno otvorio vrata plasmanu na jedno od prva dva mesta u grupi.

Duel u Herningu počinje u četvrtak u 18.45 časova.

 

 

Komentari

Vaš komentar