Zvanično: Bilbao i Sosijedad u finalu bez navijača

Spanska liga 18. mar 202113:28
Podeli:
Izvor: REUTERS/Jon Nazca

Fudbalski savez Španije potvrdio je u četvrtak da na finalu Kupa kralja neće biti navijača iako je postojala nada da tribine neće ostati prazne.

Atletik Bilbao i Real Sosijedad sastaće se u finalu Kupa kralja koje je odlagano još od prošle godine baš iz razloga što su dva tima želela da igraju pred navijačima. Prethodnih meseci, pa koliko i u sredu, bilo je najava da bi određeni broj navijača mogao da bude prisutan na tribinama, ali FS Španije je u četvrtak saopštio da to ipak neće biti slučaj.

Meč će biti odigran 3. aprila u Sevilji.

„Trenutna epidemiološka situacija kao mere koje su na snazi u Andaluziji čine dolazak navijača na stadion nemogućim. Prethodnih nedelja održani su brojni sastanci sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, andaluzijske vlade i FS Španije. Na tim sastancima je analizirana zdravstvena situacije i trenutni epidemiološki podaci u Sevilji i sve to čini nemogućim dolazak navijača. Oba kluba su o svemu obaveštena i imamo odgovor da će se odluke FS Španije poštovati. S obzirom na različite informacije koje su mogle da se vide prethodnih dana, podsećamo da je ovo jedina tačna informacija u vezi sa ovom utakmicom“, navodi se između ostalog u saopštenju koje je objavio FS Španije.

Dve nedelje kasnije u finalu ovogodišnjeg Kupa kralja sastaće se Barselona i Atletik Bilbao. Za sada nema zvanične potvrde o tome da li će ovom meču prisustvovati navijači.

 

Komentari

Vaš komentar