Raspored Srbije i Portugalije do kraja kvalifikacija

Fudbal 31. mar. 202112:27
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Fudbalska reprezentacija Srbije je solidno počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, osvojivši sedam bodova od maksimalnih devet. Isti broj bodova ima i njen glavni konkurent za prvo mesto u grupi A selekcija Portugalije, koja trenutno ima bolju gol razliku.

Kvalifikacije se nastavljaju tek u septembru, a prvu narednu utakmicu Orlovi igraju protiv selekcije Katara, 1. septembra. Pošto je reč o domaćinu Mundijala taj meč je okarakterisan kao prijateljski i neće donositi bodove.

Tri dana kasnije u Beogradu Srbija dočekuje Luksemburg, dok 7. septembra gostuje Republici Irskoj u Dablinu. Tom utakmicom se zatvara septembarski ciklus kvalifikacija.

Sledeću utakmicu Orlovi igraju 9. oktobra protiv Luksemburga u gostima, a tri dana kasnije revanš sa Azerbejdžanom kod kuće.

Završni deo kvalifikacija zakazan je za sledeći mesec kada će izabranici Dragana Stojkovića ugostiti Katar, 11. novembra, a tri dana potom gostovati Portugaliji.

Mnogi očekuju da će taj poslednji meč upravo odlučiti ko će završiti kvalifikacije na prvom mestu u grupi A. Da bi se to desilo potrebno je da ni Srbija ni Portugalija do međusobnog duela nigde ne kiksnu.

Što se tiče Portugalije ona 1. septembra dočekuje Republiku Irsku, tri dana kasnije igra prijateljsku utakmicu sa Katarom u gostima, a 7. septembra gostuje Azerbejdžanu. U oktobru kod kuće igra revanš sa Katarom i Luksemburgom, dok 11. novembra gostuje Republici Irskoj, a tri dana kasnije dočekuje Srbiju.

Komentari

Vaš komentar