Sastanak PL bez „izdajnika“, besan i premijer

Premijer liga 19. apr. 202118:392 komentara
Podeli:
Izvor: Michael Regan/Getty Images

Premijer liga zakazala je hitan sastanak za utorak, ali na njemu neće biti predstavnici svih klubova.

Tačnije, na sastanak nisu pozvani Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Čelsi i Totenhem.

Onlajn sastankom predsedavaće prvi čovek Premijer lige Ričard Masters. Tema je jedna – plan akcije za budućnost u svetlu ideje o osnivanju Superlige za koju se izjasnilo šest premijerligaša.

Uz UEFA i Premijer ligu ideju 12 velikih klubova osudio je i britanski premijer Boris Džonson.

„Razmatramo nekoliko mogućnosti. Ne mogu da vam dam nikakve detalje u ovom momentu, sve ćemo objaviti kada razmotrimo sve mogućnosti. Uradićemo sve što možemo, u saradnji sa fudbalskim vlastima, da ova ideja ne opstane u formi u kojoj je sada predtavljena. Mislim da ovo nije dobra vest za navijače, mislim da ovo nije dobra vest za fudbal u našoj zemlji. Ovi klubovi jesu veliki globalni brendovi, ali nisu samo to. To su klubovi koje su istorijski osnovali gradovi, lokalne zajednicce. Moraju da imaju vezu sa navijačima, sa ljudima iz svoje zajednice. Izuzetno je važno da se neke stvari ne promene“, rekao je Džonson.

U saopštenju Premijer lige navodi se sledeće:

„Premijer liga osuđuje svaki predlog koji predstavlja napad na principe otvorenog takmičenja i tekovina koje su srce ligaškog fudbala u Evropi. Navijači svih engleskih i evropskih klubova sada imaju san da će njihov tim napredovati i tako doći do mečeva sa najboljima i verujemo da će koncept evropske Superlige uništiti taj san.

Premijer liga je ponosna na to što predstavlja snažno takmičenje, takmičenje koje je najgledanije u svetu. Takvi uspesi omogućili su nam da domaćem fudbalu donesemo veliku finansijsku korist. Evropska Superliga bi značila podrivanje vrednosti igre i veoma štetno bi delovala i na sadašnjost i na budućnost Premijer lige i njenih klubova, ali i svih u fudbalu koji se oslanjaju na solidarnost najvećih.

Radićemo sa navijačima, Fudbalskom asocijacijom, EFL, Udruženjem igrača i Udruženjem menadžera kao i vlasnicima klubova, u našoj zemlji i drugim zamljama kako bismo odbranili integritet i budućnost engleskog fudbala ali i integritet igre“, poručili su iz Premijer lige.

Komentari

Vaš komentar