Vujasinović: Izvanredan ambijent, to je novo za sve nas

Podeli:
Vladimir Vujasinović
Izvor: VK Novi Beograd / Đorđe Kostić

Trener VK Novi Beograd Vladimir Vujasinović rekao je posle pobede nad velikim rivalom ekipom Radničkog 18:14 da je zadovoljan igrom svog tima, a naglasio je i da je dobra atmosfera na bazenu “11. april” doprinela važnom trijumfu.

„Ambijent je bio izvanredan. Ovo je zaista nešto novo za sve nas. Zato moram da pohvalim menadžment kluba koji je napravio prelepu vaterpolo sredinu“, istakao je Vujasinović.

Srprski klupski vaterpolo ove takmičarske godine doživljava potpun procvat. Duel između Novobeograđana u Kragujevčana svedoči u prilog tome, jer je publika uživala u pravoj goleadi, a mreže su se u proseku tresle na svakih 60 sekundi.

„Mislim da je za publiku i sve ljubitelje vaterpola ovo bila izvanredna uvertira za domaće prvenstvo. Ovako prelep ambijent je bio i vatreno krštenje za nas. To se na neki način odrazilo i na ekipu u prvoj četvrtini, ali pošto su ovi momci svi šampioni, u drugoj četvrtini su odigrali onako kako znaju i vratili smo utakmcu u kolosek koji smo želeli“, poručio je Vujasinović i potom se upustio u dublju anlaziu meča:

„Očekivano je bilo da se prva prava provera u novoj sezoni, kada se ekipe još dovoljno ne poznaju, završi sa ovako velikim brojem golova. Time ne možemo da budemo zadovoljni, ali bilo je bitno da dođemo do tri boda i pokažemo određenu agresivnost, u čemo smo uspeli. Mislim da smo na pravom putu i da spremni dočekujemo naredne veoma važne mečeve“, konstatovao je Vujasinović.

Najbolji strelac Novog Beograda u pobedi u derbiju bio je Strahinja Rašović sa pet pogodaka.

„Svi smo želeli da se predstavimo u najlepšem svetlu, da pokažemo šta znamo i koliko možemo. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, to je pravo uživanje. Nadam se da će tako biti i ubuduće, a uveren sam da će publika imati šta i da vidi u bazenu“.

Rašović je konstatovao da je utakmica protiv Kragujevčana koji su akteulni regionalni i šampioni Srbije, fizički bila izuzuzetno zahtevna:

„Poznato je da je Radnički ekipa koja dobro pliva i igra vrlo agresivno. Bilo je zaista veoma teško. Prmili smo mnogo golova i zato ćemo u narednom periodu morati da popravimo odbranu. Ovo je bila prva prava provera u novoj sezoni i naravno da sam izuzetno srećan što smo pobedili. Svesni smo naših grešaka, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmcu popravljati našu igru u odbrani“.

Ove dve ekipe sastaće se ponovo za 10 dana, takođe na bazenu „11. april“ kada će odmeriti snage na startu Lige šampiona.

Komentari

Vaš komentar