Uspešna provera pred SP: Srbija ponovo bolja od Makedonije

Podeli:
Izvor: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Severne Makedonije 20:19 i u drugom pripremnom meču u sklopu završnih priprema za Svetsko prvenstvo.

Bila je to još jedna prilika da selektor Uroš Bregar pruži priliku svim reprezentativkama. Veću minutažu su dobile mlađe članice nacionalnog tima kako bi se izvršile završne provere i oformio konačan spisak putnika za Španiju.

Poslednja provera pred Svetsko prvenstvo bila je rezultatski neizvesnija. Srbija je većim delom diktirala tempo utakmice, a Severna Makedonija rezultatski pratila. Posle 30 minuta igre rezultat je glasio 13:11.

Srbija i drugo poluvreme započela bolje i do sredine drugog dela igre konstantno održavala razliku od 3 gola. Desetak minuta pre kraja utakmice, srpske rukometašice su uvećavale prednost na 20:15, posle čega su gošće napravile seriju od 4:0 i postavljaju konačan rezultat 20:19.

Najefikasnija u srpskom timu bil je Kocić sa pet golova, Marija Agbaba da postigla četiri, a Mitrović tri. Na drugoj strani najbolja je bila Janeska sa sedam pogodaka, Ristovska je postigla četiri.

Srbija je u prvom meču protiv Severne Makedonije slavila 33:25.

Svetsko prvenstvo je na programu od 1. do 19. decembra u Španiji, a Srbija će igrati u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.

Komentari

Vaš komentar