Tajger: Amputacija noge? Bilo je 50 odsto šanse

Podeli:
Tiger Woods
Izvor: Harry How/Getty Images

Slavni golfer Tajger Vuds polako se oporavlja od umalo kobne saobraćajne nesreće koju je imao u februaru, ali ne treba očekivati da će ikada više biti na takmičarskom nivou na kojem je nekada bio.

Vuds je sam upravljao vozilom kada je izgubio kontrolu i sleteo sa puta, a doživeo je brojne prelome jedne noge uz još nekolicinu drugih povreda.

*Prvi put posle saobraćajne nesreće: Vuds počeo da trenira

Mislim da je realno da nastupim na ‘Turu’ u budućnosti, ali više nikada to neće biti u punom kapacitetu kao nekada. Moraću da biram turnire koje igram. Odrediću par događaja tokom sezone i onda ću oko njih da sve organizujem. Tako je radio i slavni Ben Hogan posle saobraćajne nesreće koju je imao 1949. godine. Nikada više neće biti kao ranije, ali to sam prihvatio“, rekao je 45-godišnji Tajger Vuds za „Golf dajdžest“.

Napravio sam velike iskorake u oporavku i sada sam dobro. Međutim, dok sam bio u bolnici, postojalo je u jednom trenutku 50 odsto šanse da iz bolnice odem sa samo jednom nogom. Kad sam shvatio da ću zadržati nogu onda sam morao da treniram šake, pitao sam devojku i prijatelje da mi bacaju predmete dok sam ležao u krevetu kako bih možao da vežbam“, objasnio je slavni golfer.

Eldrik Tont Vuds, poznat pod nadimkom Tajger, jedan je od najvećih golfera svih vremena – na deobi je prvog mesta po broju PGA pobeda, drugi je po broju osvojenih mejdžora, a drži i brojne druge rekorde. Smatra se jednom od najprepoznatljivijih sportskih ličnosti na svetu.

Komentari

Vaš komentar