Srbija u podne za F4, trebaće i čast Brazilaca i Poljaka

Ostali sportovi 23. jun. 202109:511 komentar
Podeli:
Odbojkaška reprezentacija Srbije
Izvor: FIVB

Odbojkaši Srbije igraju sa Kanadom u 12 časova u poslednjem meču Lige nacija. Srbiji treba pobeda, a uz to i porazi Rusije i Francuske u duelima sa Brazilom odnosno Poljskom. Duel gledajte na Sport Klubu 1.

Liga nacija je došla do samog kraja. Reprezentacija Srbije ima još samo jedan meč i to u podne u sredu protiv selekcije Kanade. Orlovi jesu favoriti, ali samo pobeda im ne znači direktan plasman na finalni turnir. Naime Srbija trenutno ima deset trijumfa kao i Francuska i Rusija sa kojima se bori za četvrtu poziciju na tabeli.

Ukoliko bi sve tri ekipe pobedile, Francuzi bi bili četvrti zbog najvećeg broja bodova. Ipak ono što je adut Srbije u poslednjem kolu je činjenica da Francuzi i Rusi imaju mečeve protiv dve ekipe koje su najviše prikazale u Riminiju. Francuzi če se sasatati sa Poljacima koji su drugi i imaju pobedu manje od Brazila i sigurno neće biti bez motiva u borbi za prvo mesto. Karioke će u poslednjem kolu igrati sa Rusima i takođe će imati motiv da dobiju meč kako bi obezbedili prvo mesto, posebno što bi prethodno znali da je Poljska dobila Francusku.

Zbog svega toga bi mogla da profitira Srbija koja najpre mora da odradi posao protiv Kanade. Inače Srbija je u prošloj sedmici imala prilično izglednu situacijiu i mogla je da već obezbedi mesto na finalnom turniru ali se desio kiks protiv Argentine i poraz u tri seta.

Komentari

Vaš komentar