SP (U18): Srpski vaterpolisti u finalu prvenstva sveta!

Podeli:
Izvor: VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije, momci do 18 godina, izborili su plasman u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Beogradu. Izabranici Uroša Stevanovića, pobedili su Holandiju sa 11:7 (3:4, 0:0, 5:2, 3:1), pa će u finalu igrati protiv Mađarske, koja je savladala Španiju sa 10:7.

Golove za Srbiju, postigli su: Nikola Kojić pet, Aleksandar Kovačević i Petar Stanić po dva, Rodoljub Gajić i Marko Dimitrijević po jedan. Nejefikasniji u sastavu Holandije, bio je Lars Ten Bruk sa četiri gola.

Razvoj situacije na startu meča i tokom prve deonice, nije najvaljivao srećan kraj po vaterpoliste Srbije. Holanđani, koji su u četvrtfinalu pobedili Crnu Goru sa 12:7, delovali su sjajno u odbrani, izuzetno hrabro u napadu, pa su vodili sa 4:0.

Izvor : VSS/Slobodan Sandić

Međutim, uz podršku sa tribina, vaterpolisti Srbije su uspeli da stignu do egala, a zatim i vođstva od 6:4. Kada je delovalo da Srbija lomi rivala, Holandija je stigla do 6:6.

Odmah je usledio odgovor Srbije, koja je uoči poslednje deonice vodila sa 8:6. Holandija se nije predavala, nastojala je da stigne do egala, neizvesne završnice i preokreta, ali su izabranici Uroša Stevanovića uspeli da stignu do finala i prilike da posle zlata na Mediteranskim igrama, osvoje zlato i na Svetskom prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar