SP: Slovenija bolja od Severne Makedonije

Izvor: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Rukometaši Slovenije drugu fazu Svetskog prvenstva otvorili su pobedom protiv Severne Makedonije rezultom 31:21 (13:9, 18:12).

Nakon početnog vođstva Slovenaca, Makedonci su kontrolisali meč u prvoj polovini prvog poluvremena, ali nisu uspeli da naprave prednost veću od dva gola.

Sredinom poluvremena Slovenija je došla do izjednačenja i prešla u vođstvo koje od tada do kraja utakmice nije ispuštala i koje je samo raslo do konačnih deset golova razlike.

Gajić je predvodio Slovence sa sedam datih golova. Mačkovšek i Dolenec dodali su po pet.

Na drugoj strani, u selekciji Severne Makedonije najbolji je bio Lazarov sa pet golova, po tri su dali Kuzmanovski, Taleski i Tankoski.

U reprezentaciji Slovenije istakao se i golman Urban Lesjak koji je zabeležio 17 odbrana.

Ovo je bio prvi meč druge faze u Grupi 4 u kojoj su još Švedska, Egipat, Belorusija i reprezentacija Rukometnog saveza Rusije.

Slovenija sledeći meč igra protiv Švedske koja je jedina prenela dve pobede u ovu fazu. Makedonci će snage odmeriti sa Rusima. Oba meča na programu su u petak.

U isto vreme, u Grupi Švajcarska je savladala Island 20:18 (10:9, 10:9) i predvođena Šmitom (šest golova) došla do prvih bodova. U selekciji Islanda najbolji je bio Gudmanson sa četiri gola.

Komentari

Vaš komentar