SL F8: Srbija nadigrala Grčku, za finale protiv Španije

Podeli:
Vaterpolo reprezentacija Srbije
Izvor: Mathias Hanst/Getty Images

U polufinalu evropskog dela kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svetske lige, snage će na turniru, koji se igra u Podgorici, odmeriti Srbija i Španija, odnosno Crna Gora i Italija. U poslednjem meču dana, Srbija je pobedila Grčku sa 13:6 (4:2, 5:2, 2:0, 2:1).

Golove za Srbiju, postigli su: Dušan Mandić četiri, Đorđe Lazić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Nikola Jakšić po dva, Marko Radulović jedan. Golove za Grčku, postigli su: Konstantinos Genedijunas i Dimitrios Skumpakis po dva, Konstantinos Kakaris i Konstantinos Guvis po jedan.

Izabranici Dejana Savića posle ravnopravne borbe tokom prve deonice, dodali su gas u odbrani, pronalazili su pukotine u defanzivnoj postavci Grka, pa su na poluvremenu vodili sa 9:4. Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Đorđe Lazić su postigli po dva gola, a Branislav Mitrović je imao sedam odbrana.

Izvor : Quinn Rooney/Getty Images

Početkom treće deonice, Dušan Mandić je mirno realizovao peterac, Srbija je stekla pet golova prednosti, a na osnovu svega viđenog do tog trenutka, jedina dilema je bila – kojim će rezultatom biti završen okršaj selekcija koje su igrale u finalu Olimpijskih igara u Japanu.

Srbija u polufinalu igra protiv Španije. Ova utakmica počinje u 21 čas. Crna Gora igra protiv Italije sa početkom u 19 časova. Pobednici će izboriti plasman na finalni turnir koji se igra u Strazburu i na koji su mesta već obezbedili SAD, Kanada, Australija i Brazil.

Izvor : VPSCG/Krsto Vulević

Pored pobednika polufinalnih duela, na finalni turnir Svetske lige će otići i ekipa koja u Podgorici osvoji treće mesto, jer je Francuska kao domaćin siguran učesnik završnog turnira.

Podsećanja radi, Italija je pobedila Hrvatsku sa 8:6, Crna Gora je pobedila Francusku sa 11:10, dok je Španija slavila protiv Mađarske sa 10:9.

Komentari

Vaš komentar