Siđi do reke: Trka Lazaro Kardenasa

Izvor: REUTERS/Marko Djurica

Udruženje građana Zajednička Akcija bloka 70 i 70a organizuje prvo sportsko takmičenje Savskih blokova Novog Beograda. Zvaničan naziv sportskog dana je Trka Lazaro Kardenasa, a planirane su dve zanimljive trke.

Obe trke biće održane na šetalištu Lazaro Kardenasa u blokovima 70 i 45 na Savskom nasipu 8. oktobra od 10 sati ujutru.

Udruženje Zajednička Akcija bloka 70 i 70a želi da na ovaj način promoviše vrednosti sporta, omladine i porodive, ali i samog šetališta Lazaro Kradenasa kao glavne rekreacione zone Savskih blokova.

Ovo udruženje građana neprofitna je organitacija i radi pre svega u interesu lokalne zajednice, ali već ih dobro znaju svi Novobeograđani. U poslednjih nekoliko meseci aktivno učestvuju u projektu rekonstrukcije šetališta.

Trka Lazaro Kradenasa počeće u u 10 sati ujutru dečjom humanitarnom trkom, planirano je da ovaj deo događaja okupi decu do deset godina i njihove roditelje. Početak trke obeležiće majke sa bebama rođenim 2021. i 2022. godine koje će revijalno proći stazu dugu 120 metara. Zatim nastupaju starija godišta. U podne počinje „velika“ trka, a zagrevanje za ovaj deo dana vodiće profesionalni sportisti. Staza za ovu trku duga je šest kilometara.

Nema štoperice, svi koji dođu biće pobednici. Učešće u trci obezbedićete tako što ćete poslati dve humanitarne SMS poruke. Za decu je potrebna i potpisana saglasnost roditelje. Humanitarni SMS šalje se na broj 3030. Za veliku trku možete da se prijavite preko ovog linka.

Ukoliko želite i možete, u Trci Lazaro Kradenasa možete učestvovati i donacijom. Više detalja svakako ćete pronaći na sajtu udruženja.

 

Komentari

Vaš komentar