Tim koji ne zna za barijere – sedeća odbojka se sve više razvija u Srbiji

Ostali sportovi 13. mar. 202111:55
Podeli:
Izvor: Promo

Generalni sekretar Saveza Vilijam Maksimović: Hvala Mozzartu koji nam je omogućio da se spremamo za najveća takmičenja.

Odbojkaška mreža, postavljena na terenu niže nego obično, na neki način simbolizuje barijere sa kojima se u životu susreću osobe sa invaliditetom. Ali, 12 reprezentativaca Srbije u sedećoj odbojci borbom za svaku loptu pokazuju da je moguće prevazići sve prepreke. Kroz sport dobijaju još više elana, a čak i u periodu potpune neizvesnosti oko održavanja međunarodnih takmičenja, vredno treniraju željni novih uspeha.

Izvor : Promo

Kompanija Mozzart podržala ih je na putu ka ostvarenju novih ciljeva, a to su medalje sa najvećih šampionata.

„Prošle godine smo slali mnogo dopisa u kojima smo tražili finansijsku podršku, ali nismo dobili odgovor. Samo je Mozzart odmah pristao da nas sponzoriše i pomogne nam da se spremamo za okršaje sa najboljim timovima u Evropi, na čemu smo mnogo zahvalni“, ističe Vilijam Maksimović, generalni sekretar Saveza sedeće odbojke invalida Srbije.

Izvor : Promo

Od 2. do 4. jula u Holandiji se održava Zlatna liga, na kojoj će, pored domaćina i naše selekcije, učešće uzeti još šest nacionalnih timova,.

„Peto i šesto mesto su nam najbolji plasmani na međunarodnim takmičenjima, ali želimo da se popnemo na još višu poziciju. Imamo kvalitetan, mlad tim koji bi u godinama pred nama tek mogao da niže uspehe. Prosek godina u našem sportu je obično preko 40, a naš je trenutno između 25 i 30“, naglasio je Maksimović.

Izvor : Promo

U našoj ligi trenutno ima sedam klubova iz mnogih gradova Srbije – Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Kula, Kikinda… Sedeća odbojka se sve više razvija, a kada epidemiološka situacija bude dozvoljavala, biće i više takmičenja u ovom paraolimpijskom sportu.

„Prve dve ekipe sa Evropskog, odnosno Svetskog prvenstva obezbeđuju plasman na POI, a naš cilj je da u narednom periodu stičemo što više iskustva na međunarodnim takmičenjima i vredno radimo, kako bismo jednog dana dogurali i do nadmetanja pod olimpijskim krugovima. Imamo mlad tim i puno potencijala, a uz pomoć podrške kompanije Mozzart možemo da podignemo svest o tome koliko je sport važan za osobe sa invaliditetom“, zaključio je Maksimović.

Komentari

Vaš komentar