Savić: Bojimo se da boljitak srpskog vaterpola ne bude jednokratan

Ostali sportovi 03. nov 202120:311 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić govorio je za Danas o situaciji u srpskom vaterpolu koja se pred tekuću sezonu drastično pojačala povratkom mnogih reprezentativaca olimpijskog šampiona Srbije u matičnu zemlju. Savić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će konačno lakše moći da okupi reprezentativce jer će većina igrati u domaćim klubovima.

Srbija u Ligi šampiona u tekućoj sezoni ima čak tri predstavnika – Novi Beograd, Crvenu zvezdu i Radnički iz Kragujevca.

#related-news_0

Da mi je neko pre tri godine najavio tak nešto ne bih mu poverovao, jer je delovalo kao nemoguća misija. Samo sam se nadao da će doći jedan tako velik dan za srpski klupski vaterpolo. Zbog zajedničke ideje našeg Olimpijskog komiteta i Saveza da se određeni broj reprezentativaca vrati u zemlju“, rekao je Dejan Savić za Danas

Da li je apel Andrije Prlainovića u danu osvajanja olimpijskog zlata u Tokiju doprineo većim ulaganjima u srpski vaterpolo?

Ne mislim da je ta čuvena Prlainovićeva izjava bila okidač za kasnija događanja, jer je u tom trenutku, sa puno strana, pogrešno shvaćena. Jer, to nije bila kritika već, kao što ste primetili, apel čoveka pozvanog da komentariše takve stvari. Tek posle nekog vremena je država pritekla u pomoć sportu, između ostalog i vaterpolu, zato što je taj segment društva prepoznat kao nacionalno blago, a reprezentacije kao njeni istinski ambasadori u svetu. Zahvalni smo na podršci, bez njenih ulaganja ne bi bilo moguće napraviti veliki pomak o kom vi i ja sada pričamo. U tom smislu imam potrebu opet da podvučem vrlo aktivnu ulogu OKS i VSS u tom procesu renesanse, kako ga nazivate, šteta samo što je pandemija korona virusa usporila realizaciju nekih stvari. Tako sada stoje stvari, a ja bih voleo da se ne vraćamo na staro. Za dugoročne efekte potrebno je više od tri godine kontinuirane finansijske potpore. Postoji bojazan da bi da bi opšti boljitak mogao biti jednokratan, a u tom slučaju ne bi bilo moguće dostići krajnji cilj – stabilizaciju vaterpola i bolju infrastrukturu“, kazao je selektor Srbije.

Dejan Savić (46) je na čelu reprezentacije Srbije od 2012. godine. U bogatoj igračkoj karijeri, u kojoj je kao i u trenerskoj osvojio pregršt medalja sa nacionalnim timom, nastupao je za Partizan, Barselonu, Barselonetu, Florenciju, Pro Reko, Sintez i Crvenu zvezdu.

 

Komentari

Vaš komentar