Ruskim bijatloncima zabranjeno da objavljuju slike sa zastavom

Ostali sportovi 11. feb 202111:43 > 11:452 komentara
Podeli:
Izvor: Ryan Pierse/Getty Images

Generalni sekretar Svetske bijatlonske unije (IBU) Nik Karlson objavio je da je ovo telo zabranilo ruskim takmičarima da na društvenim mrežama objavljuju sliku zasteve Rusije tokom trajanja Svetskog prvenstva u bijatlonu koje se održava u Sloveniji.

„Daću vam jasan primer. Aleksandar Loginov bio je fantastičan prošle godine i pobedu je proslavio ispod ruske zastave. Ako bude želeo da na društvenim mrežama objavi tu fotografiju kako bi se podsetio velikog uspeha on to može da uradi. Zabrana objavljivanja fotografija sa zastavom odnosi se samo na događaj koji je u toku, ne na one od prošle godine“, rekao je Karlson.

Istovremeno, IBU je podsetila da će i objavljivanje bilo kakvih publikacija, kao i fotografija, sa zastavom Rusije tokom trajanja Svetskog prvenstva biti smatrana kršenjem zabrane isticanja državnih simbola koja je izrečena Rusiji.

U sredu je Dmitri Gubernjev izjavio da, kada je reč o Bijatlon savetu Rusije, u dokumentima ne postoji deo dokumentacije koji se odnosi na ovakvu zabranu.

Međunarodni olimpijski komitet, na zahtev Svetske antidoping agencije, a nakon odluke Suda za sportsku arbitražu, zabranio je ruskim sportistima da koriste zastavu, grb i himnu na svim svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Nedavno su na Svetskom prvenstvu u rukometu Rusi nastupili kao reprezentacija Rukometnog saveza Rusije, a tako i na Svetskom prvenstvu u bijatlonu takmičari nastupaju kao sportisti Bijatlon saveza Rusije. Umesto zastave Rusije, nastupaju pod zastavom sa grbom saveza.

Svetsko prvenstvo u bijatlonu održava se u Sloveniji, počelo je u sredu 10. februara i završava se 22. februara.

Komentari

Vaš komentar