Rukometašice spremne za Svetsko prvenstvo, Bregar zadovoljan

Podeli:
Stojiljković, Bregar, Janjušević
Izvor: RSS

Rukometašice Srbije u sredu, 1. decembra putuju u Španiju na Svetsko prvenstvo.

Nakon sedam dana priprema u Staroj Pazovi i dve kontrolne utakmice sa Makedonijom, reprezentativke Srbije spremne su za polazak.

Tim povodom, na konferenciji za medije pred novinarima su bili selektor Uroš Bregar i igračice Jovana Stojiljković i Anđela Janjušević.

Pripremni period iskoristio je selektor za dodatno upoznavanje sa igračicama i onim što one mogu da ponude reprezentaciji.

Uroš Bregar
Izvor : RSS

„Ovo je četvrto okupljanje od kad sam preuzeo reprezentaciju. U tom periodu smo u velikoj meri promenili reprezentaciju, podmaladili sekciju. Iza nas je deset treninga na pripremama i dve utakmce sa Severnom Makedonijom. U prvom susretu smo prvo poluvreme odlično odigrali, dok smo u drugom malo pali, bilo je dosta rotacija. Drugi meč je bio kontrolni, da vidim u kakavoj su igračkoj formi i ostale devojke i dobio sam odgovore na neke nedoumice“, rekao je selektor Bregar.

Pred sam put u Španiju postoje i određeni zdravstveni problemi u ekipi.

„Još uvek ne znam kakav je status Kristine Liščević i Jovane Kovačević, tako da još uvek ne mogu da objavim konačan spisak putnika za Španiju, ali verujem da ću nakon svih rezultata najkasnije sutra ujutru imati jasnu sliku“, dodao je on.

„Moram da pohvalim sve devojke koje su bile na okupu tokom ovih priprema, sve su bile vrlo profesionalne i radile su na visokom nivou. Znam da je bilo teško jer smo radili neke stvari koje su nove za njih, ali vrlo sam zadovoljan i moram još jednom da ih pohvalim na onome što su pružile“, dodao je Bregar.

Selektor ima veoma jasne ciljeve pred put na Svetsko prvenstvo.

„Cilj je da na svakoj utakici pobedimo, to je uvek cilj i ne idemo sa belom zastavom, a ono što treba da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica. Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu između Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za početak Svetskog prvenstva“, zaključio je selektor Srbije.

Jovana Stojiljković
Izvor : RSS

Uz selektora, novinarima su se obratile i Jovana Stojiljković i Anđela Janjušević.

„Bio je ovo kratak period za pripreme, ali mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im tu adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke u maksimalno koncentrisane, naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou“, istakla je Jovana Stoiljković.

U grupi B u Liriji Srbiju očekuju utakmice protiv Poljske, Kameruna i Rusije

„Utakmicom protiv Poljske počinjemo takmičenje, svi znamo koliko je ta prva utakmica važna, a ja stvarno verujem da će devojke dati svoj maksimum i da će se boriti na terenu, tako da očekujem pozitivan ishod te utakmice. Kamerun igra drugačiji rukomet u odnosu na evropski i biće nam potrebno malo vremena da se adaptiramo, ali mislim da nam neće trebati puno vremena jer imamo kvalitet. Rusija je dosta podmladila reprezentaciju, ali svi znamo da su velesila i da imaju dobru školu rukometa. Mi ćemo dati maksimum, idemo korak po korak i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu rasti i napredovati“, zaključila je Stoiljković.

Anđela Janjušević
Izvor : RSS

Pripremama je zadovoljna i Anđela Janjušević.

„Veoma je lepa nedelja iza nas. Imali smo vremena da treniramo, dosta je novih devojaka u timu pa smo morali i u to da se uklopimo i na kraju nedelje su došle te kontrolne utakmice sa Severnom Makedonijom. Mislim da smo te utakmice dobro iskoristili da vidimo gde smo sa taktikom, da ispunimo to što trener taži od nas i da na kraju krajeva vidimo koliko su se nove devojke uklopile u sve to što trener traži od nas.
Verujem da je novim devojkama bilo teško, ali smo bile tu za njih i mislim da su se zaista dobro snašle. Napravile smo zaista lepu atmosferu u timu i sa takvom atmosferom smo spremni da krenemo na put u Španiju“, rekla je Anđela Janjušević, a zatim se osvrnula na rivale u grupi – Poljsku, Kamerun i Rusiju:

„Definistvo da će utakmica sa Poljskom biti najteža i najvažnija, veoma je bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo i nadamo se dobrom ishodu. Kamerun, kako je pomenuto igra malo drugačiji rukomet, ali mislim da ćemo se brzo adaptirati. Na kraju dolazi Rusija sa kojom ćemo igrati vrlo tešku utakmicu ali daćemo sve od sebe da se i ta utakmica završi pozitivnim ishodom“, zaključila je Janjušević.

Svetsko prvenstvo počinje 1. decembra, finale će biti odigrano 19.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u kojoj su još i Poljska, Kamerun i Rusija. U grupnoj fazi Srbija će prvo igrati sa Poljskom (3. decembar), zatim sledi meč sa Kamerunom (5. decemar) i na kraju duel sa Rusijom (7. decembar).

Na šampionatu sveta učestvovaće i Crna Gora, Slovenija i Hrvatska.

Crna Gora i Slovenija raspoređene su u Grupu A u kojoj su još i Francuska i Angola. Za Crnu Goru i Sloveniju šampionat će početi upravo međusobnim duelom 3. decembra.

Hrvatska je žrebom smeštena u Grupu G sa Brazilom, Japanom i Paragvajem, a prvi meč igra 2. decembra protiv Brazila.

Titulu brani reprezentacija Holandije.

Komentari

Vaš komentar