Rukometaši Srbije bez Nenadića počeli pripreme za EP

Ostali sportovi 26. dec. 202122:451 komentar
Podeli:
Izvor: Srbija počela pripreme bez Nenadića, Đukić mnogo očekuje

Rukometana reprezentacija Srbije u nedelju uveče okupila se u SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo (13-30. januar u Mađarskoj i Slovačkoj).

Orlovi će u bazi u Staroj Pazovi obavljati trenažne aktivnosti, a u okviru završnih priprema predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke (7. januar u Manhajmu i 9. januar u Veclaru).

„Naša očekivanja su velika i srećni smo što smo ponovo zajedno, nakon poslednjih provera protiv Slovačke. Nemamo mnogo vremena, ali nadamo se da ćemo dobrim radom uspeti da se pripremimo za Evropsko prvenstvo i iskreno se nadamo da ćemo napraviti dobar rezultat. Velika su očekivanja od ove selekcije, verujem u ovaj tim, verujem u ove momke i u stručni štab i mislim da možemo da dođemo do ciljanog rezultata,“ rekao je Darko Đukić i potom analizirao rivale u grupi, selekcije Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

„Iako je nezahvalno tako reći, krećemo od najslabijeg ka najjačem. Sa Ukrajinom sigurno neće biti laka utakmica, ali očekujem pobedu. Posle toga nas očekuju dve veoma teške utakmice protiv Hrvatske i Francuske. Ali možemo da se nosimo sa svima, pokazali smo to u kvalifikacijama protiv Francuske. Nismo favoriti, ali potajno se nadamo da ćemo u obe utakmice izvući pozitivan rezultat.“

Reprezentativac Srbije očekuje veliku podršku sa tribina u duelima u Segedinu.

Izvor : RSS

"To je ono što je nedoumica. Segedin je jako blizu, na samoj granici sa Mađarskom. Očekujemo veliku podršku publike. Na Evropskom prvenstvu ćemo videti u kolikoj će je meri zaista biti."

Na spisku selektora Tonija Đerone nalaze se sledeći igrači: golmani Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin), leva krila Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB), pivotmeni Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Кoks), Mijajlo Marsenić (Berlin), desna krila Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961), bekovi Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Кukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Кoks), Miloš Orbović (К Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem). Igrači iz klubova Bundes lige pripremama će se pridružiti 01. januara, a Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede.

Srbija se 13. januara sastaje sa Ukrajinom, dva dana kasnije sa Hrvatskom, dok je duel sa Francuskom na programu 17. januara.

Plasman u glavnu fazu takmičenja (Budimpešta) izboriće po dva najbolja tima iz svake grupe.

Komentari

Vaš komentar