Regionalna liga: Radnički, Novi Beograd, Jug i Jadran iz Splita na F4

Ostali sportovi 05. mar. 202222:20 > 22:41
Podeli:
Izvor: VK Radnički

Kompletiran je i treći dan na turnirima vaterpolo Regionalne lige koji se igraju u Zagrebu i Kragujevcu, a sve dileme oko plasmana na finalni tunir su rešene. Veća iznenađenja su izostala pa će se za trofej boriti Radnički iz Kragujevca, Novi Beograd, Jug i Jadran iz Splita.

Jug, Novi Beograd i Jadran iz Splita su bili sigurni učesnici finalnog turnira, a Radnički, koji brani trofej, došao je u situaciju da mora da dobije jednu od dve utakmice – protiv Juga, ili protiv Šapca, kako bi stigao do finalnog turnira.

Kragujevčani su posle poraza od Partizana – 12:10, pokazali karakter, odigrali su odličan meč protiv Juga iz Dubrovnika, posle velike borbe slavili sa 12:10 (3:1, 3:2, 4:5, 2:2), pa će braniti trofej, koji su prošle godine osvojili u Dubrovniku.

Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić tri, Aleksa Ukropina i Nemanja Stanojević po dva, Stefan Branković, Filip Janković, Luka Pljevančić, Nebojša Toholj i Marko Radulović po jedan. Kod Juga, najefikasniji su bili Maro Joković sa četiri, odnosno Aleksandros Papanastasiju i Loren Fatović sa po dva gola.

VK Crvena zvezda VK Radnički
Izvor : Peđa Milosavljević/Starsport

U poslednjem meču dana, izabranici Igora Milanovića, vaterpolisti Novog Beograda, uspeli su posle Crvene zvezde – 12:9, da pobede i Jadran iz Splita sa 18:13 (6:3, 4:4, 5:1, 3:5). Golove za Novi Beograd, postigli su: Radomir Drašović i Strahinja Rašović po tri, Dušan Mandić, Đorđe Vučinić, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos po dva, Nika Šušiašvili i Draško Gogov po jedan. Kod Jadrana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Zvonimir Butić i Konstanit Harkov sa po tri, odnosno Nikša Dobud i Jerko Marinić Kragić sa po dva gola.

Izvor : VK Novi Beograd

U ostalim mečevima, postignuti su sledeći rezultati: Jadran Herceg Novi – Mornar Split 14:8, Šabac – Primorac 8:8, Crvena zvezda – Mladost Zagreb 9:8, Partizan – Solaris 10:6.

Tabela: Novi Beograd 28, Jug 27, Jadran Split 25, Radnički 24, Jadran Herceg Novi 22, Crvena zvezda 18, Partizan 18, Mladost 11, Primorac 11, Solaris 10, Šabac 10, Mornar dva, Budva jedan bod.

Komentari

Vaš komentar