RL: Podvig Partizana, Jug bolji od Jadrana

Podeli:
Izvor: Sport Klub

Počeli su polufinalni turniri Regionalne lige u vaterpolu koje možete da pratite na Sport Klubu. Na turniru u Beogradu, Partizan je napravio podvig protiv Primorje iz Rijeke 9:8, dok je u Dubrovniku, Jug slavio protiv Jadrana iz Herceg Novog sa 12:3.

Izabranici Miloša Korolije, vaterpolisti Partizana, odlično su počeli jako bitan meč protiv Primorja iz Rijeke jer je na talonu bilo mesto u elitnom društvu za narednu sezonu.

„Crno-beli“ su poveli sa 2:0, na kraju prve deonice, na semaforu je pisalo 3:3, a zatim je usledio ogroman pad u igri Partizana. Nizali su se promašaji u napadu, greške u odbrani, Riječani su ovaj period dobili sa 5:0. Primorje je vodilo sa 8:3 i bilo je jasno da Partizanu treba sportsko čudo da bi stigao do pobede. Čudo se i dogodilo.

Partizan se nije predavao, uspeo je da smanji na 6:8, dva puta je zatim pogađao okvir gola. Odbrana je bila odlična, a sjajno je branio i golman Bulajić. Na deset sekundi pre kraja ovog perioda igre, Božović je pogodio za 7:8, pa su izabranici Miloša Korolije bili veoma blizu da naprave spomenuti podvig.

Usledio je rat nerava. Odbrana Partizana je i dalje bila granitna, a Arsenije Mitrović je pogodio za 8:8 na nešto više od tri minuta pre kraja. Primorje nije iskoristilo dva igrača više, a Amerikanac u sastavu Partizana, Šefild Logan je pogodio za 9:8. Kuriozitet je podatak da Partizan u drugom poluvremenu nije primio ni jedan gol, pa će i naredne sezone igrati u elitnom regionalnom društvu.

Golove za Partizan, postigli su: Stefan Mitrović i Andrej Barać po dva, Petar Jakšić, Arsenije Mitrović, Mihajlo Andrin, Zoran Božović, Šefild Logan po jedan. Kod Primorja, strelci su bili: Dario Rakovac tri, Ivan Vrbnjak i Tin Brubnjak po dva, Sven Augusti jedan gol.

Jug je opravdao ulogu favorita protiv Jadrana iz Herceg Novog u Dubrovniku. Ekipa koja nije osetila gorčinu poraza na prvom turniru Lige šampiona i koja slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Regionalne lige, dobila je meč protiv Novljana sa 12:3.

Golove za Jug, koji je drugu deonicu dobio sa 3:0, a treću sa 5:0, postigli su: Loren Fatović četiri, Luka Lončar i Danil Merkulov po dva, Aleksander Obert, Filip Kržić, Nikola Ljepava i Aleksandros Papanastasiu po jedan. Golove za Jadran iz Herceg Novog, postigli su Uroš Vučurović, Kanstantin Averka i Luka Murišić.

Komentari

Vaš komentar