RL: Novi Beograd preko Radničkog do finala

Podeli:
Izvor: VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda uspeli su posle velike borbe, odlične igre u završnici treće i početkom poslednje deonice, da pobede Radnički iz Kragujevca sa 12:8 (2:0, 2:3, 4:4, 4:1), a zatim misli usmerili ka finalu i borbi za trofej.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Dušan Mandić četiri, Angelos Vlahopulos i Nikola Jakšić dva, Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Radomir Drašović, Nika Šušiašvili po jedan. Golove za Radnički, postigli su: Marko Radulović sa tri, Nikola Lukić, Nebojša Toholj, Luka Pljevančić, Miloš Ćuk i Stefan Branković po jedan.

Izabranici Igor Milanovića su odlično počeli meč. Golovima Angelosa Vlahopulosa i Dušana Mandića poveli su sa 2:0, ali je Radnički uzvratio udarac u režiji Nebojše Toholja i Stefana Brankovića – 2:2.

Izvor : VK Radnički

Usledio je rat nerava, Nika Šušiašvili je pogodio za 3:2, Miloš Ćuk za 3:3, a prednost Novom Beogradu, na kraju prvog poluvremena, doneo je Nikola Jakšić.

Tokom trećeg kvartala, nastavila se igra po principu gol za gol. Nikola Lukić i Marko Radulović sa dva gola su doneli izjednačenje – 6:6, a pre toga, prednost Novog Beograda je sa dva gola, čuvao Dušan Mandić.

Luka Pljevančić je doneo prednost Radničkom, a sve je krenulo iz početka u režiji Strahinje Rašovića. Uoči poslednje deonice, Novi Beograd je vodio  8:7, a strelac je bio Angelos Vlahopulos u poslednjoj sekundi.

Izvor : VK Novi Beograd

Psihološka prednost je bila u rukama izabranika Igora Milanovića. Duško Pijetlović je pogodio za 9:7, nedugo zatim, siguran je bio i Radomir Drašović. U tom momentu, pitanje pobednika je rešeno.

U drugom polufinalu, snage će odmeriti Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Splita.

Komentari

Vaš komentar