RL: NBG vs. Radnički, Jug vs. Jadran iz Splita

Podeli:
VK Radnički Kragujevac
Izvor: Foto VK Radnički Kragujevac

Kompletiran je ligaški deo takmičenja u Regionalnoj vaterpolo ligi. Plasman na finalni turnir izborili su Novi Begrad, Radnički iz Kragujevca, Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Splita. Iz elitnog društva je ispala Budva, a novi član elite je Primorje iz Rijeke. Baraž mečeve za opstanak, igraće Valis i Mornar, odnosno Vojvodina i Šabac.

Kada je borba za tron u pitanju, koji brani Radnički iz Kragujevca, u polufinalu, snage će odmeriti Novi Beograd i Radnički, odnosno Jug i Jadran iz Splita. U baraž mečevima za opstanak, igraće Valis i Mornar, odnosno Vojvodina i Šabac.

Poslednja dva meča na turnira u Zagrebu i Kragujevcu, bili su od velikog značaja za Solaris iz Šibenika i Šabac jer su pobedama protiv Juga, odnosno Radničkog, mogli da osiguraju opstanak.

Izvor : VK Novi Beograd

Solaris je poražen od Juga sa 14:10, a zatim se čekao epilog meča između Radničkog i Šapca. Slavio je tim iz Kragujevca sa 11:10. Mladost iz Zagreba i Solaris iz Šibenika su mogli da odahnu, jer su u baraž mečeve za opstanak otišli Šabac i Mornar, a tamo ih čekaju Valis i Vojvodina.

Prevagu na tasu Juga, doneli su Aleksandros Papanastasiju sa četiri, odnosno Maro Joković, Marin Tomasović i Stilijanos Agriropulos sa po dva gola. Kod Solarisa, Jerko Penava je postigao tri, Antun Goreta i Roko Pelcerić po dva gola.

Najefikasniji u sastavu Radničkog, bili su Filip Janković sa tri, odnosno Nikola Lukić i Josip Vrlić sa po dva gola. Kod Šapca, Marko Tubić je postigao tri, Kristijan Šulc, Nikola Marković i Savo Ćetković po dva gola.

Izvor : VK Novi Beograd

Premijer liga: Novi Beograd 31, Jug 30, Jadran Split 28, Radnički 27, Jadran Herceg Novi 22, Crvena zvezda 21, Partizan 21, Mladost 11, Primorac 11, Solaris 10, Šabac 10, Mornar dva, Budva jedan bod.

A1 liga: Primorje 30, Valis 28, Vojvodina 27, Proleter 25, Kataro 16, Zadar 14, Medveščak 14, Triglav 12, Nais 12, Zemun osam, POŠK četiri, KPK je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar