Pogačar posle nove titule: Patio sam, ali sam i uživao

Ostali sportovi 17. jul 202120:454 komentara
Podeli:
Tadej Pogačar
Izvor: Pool via REUTERS/Tim Van Wichelen

Slovenački biciklista Tadej Pogačar obezbedio je drugi trijumf zaredom na „Tur de Fransu“ – vozač Emirejtsa bio je osmi na etapi u subotu, koja se vozila na hronometar, pa mu je u nedelju na Jelisejskim poljima potrebno samo da završi trku. Posle etape na kojoj je slavio Vaut van Ert Slovenac je izjavio da ne razmišlja o tome što se upisao u istoriju biciklizma.

Pogačar je tokom najvećeg dela Tura imao žutu majicu i, za razliku od 2020. godine, do pobede nije došao u dramatičnoj završnici.

Bio sam presrećan kada sam prošao kroz cilj. Čitava etapa na hronometar mi je brzo prošla – imao sam toliko podrške i uživao sam u svakom kilometru, iako sam patio na velikoj vrućini. Ipak, kada sam prošao kroz cilj imao sam osećaj koji ne mogu da opišem. Istina je da sam ovoj etapi pristupio drugačije nego petoj – sada je bilo mnogo više adrenalina. Međutim, i danas sam dao sve od sebe – noge su mi umornije, ali sam zadovoljan i ovim nastupom. Teško je porediti ove dve titule – prošla godina je bila nešto posebno, ali ova je jednostavno drugačija“, izjavio je 22-godišnji Tadej Pogačar.

Znam da je drugi Tur zaredom nešto po čemu sam ušao u istoriju biciklizma, ali zapravo ne znam šta to znači. Imaću vremena da razmišljam o tome u budućnosti. Sada samo uživam u trenutku“, rekao je slovenački biciklista.

Trenutno je drugi u generalnom plasmanu Danac Jonas Vindegord, a treći Ričard Karapas.

Komentari

Vaš komentar