Olivera nokautirao Čendlera i nasledio Habiba!

Podeli:
Izvor: Carmen Mandato/Getty Images

Posle 11 godina sa UFC promocijom, Čarls Olivera postao je šampion u lakoj kategoriji. Presto je ostao upražnjen posle povlačenja Habiba Nurmagomedova, a Oliveira ga je popunio tehničkim nokautom nad Majklom Čendlerom u Tojota centru u Hjuston u okviru priredbe UFC 262.

Brazilac je slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi, iako je u prvoj bio na pragu poraza. Čendler je imao vrhunsku seriju udarca i momentalno uzdrmao Oliveru, ali nije uspeo da dokrajči Brazilca, što će mu se kasnije osvetiti.

Uspeo je Olivera da se izvuče iz Čendlerove giljotine i da napravi tejkdaun, a u drugoj rundi je saterao rivala uz kavez. Pokušao je Amerikanac da se otrgne, ali ga je dočekala nova levica Olivere. Čendler je krenuo da pada, nastavio je Brazilac da udara sve dok sudija Dan Miraljota nije prekinuo borbu.

Olivera je tako postao 11. šampion u diviziji do 73 kilograma. U karijeri je 31-godišnji Brazilac imao mnogo uspona i padova, ali je u poslednje tri godine nizao trijumfe – ovo mu je bio deveti u nizu, počev od juna 2018. godine.

Brazilac drži rekord među svim aktuelnim borcima u UFC sa najviše prekida, najviše sabmišna i najdužim nizom pobeda.

S druge strane, za bivšeg šampiona Belator promocije to je bio tek drugi nastup u UFC. Na debiju je savladao Dena Hukera i mnogi su bili iznenađeni što je brzo dobio šansu da radi za pojas, ali Brazilac ga je iznenadio i postao prvak.

U ko-mejn događaju održana je još jedna borba u lakoj kategoriji. Bivši privremeni šampion te divizije Toni Ferguson izgubio je jednoglasnom odlukom sudija – sva trojica bodovali su 30-27 u korist Benila Darijuša, koji je imao još jedno moćno izdanje i posle sedme uzastopne pobede će postati jedan od glavnih pretendenata na presto.

U bantam diviziji, Rožerio Bontorin je pobedio Meta Šnela jednoglasnom odlukom sudija, a u jedinom meču u konkurenciji dama Kejtlin Čukegijen pobedila je Vivijane Araužo takođe jednoglasnom odlukom sudija, u duelu muva kategorije.

Na početku mejn karda u pero diviziji je Edson Barbosa spektakularnim nokautom na početku treće runde savladao Šejna Burgosa.

Komentari

Vaš komentar