Olimpijac iz Ugande ima Delta soj koronavirusa

Podeli:
Izvor: Kyodo/via REUTERS

Član olimpijske delegacije iz Ugande, koji je po sletanju u Japan dobio pozitivan test na koronavirus, ima Delta varijantu infekcije.

Trener atletskog tima je odmah stavljen u izolaciju. Stigao je sa još osam takmičara, koji se takođe nalaze u dvonedeljnom karantinu zbog kontakta sa zaraženom osobom. U sredu je stigao pozitivan test i za jednog od atletičara iz Ugande.

Utvrđeno je da trener ima novu Delta varijantu virusa. U dogovoru sa ostalim instancama, moramo da vidimo koje korake ćemo da preduzmemo”, istakao je Tamajo Marukava, ministar zadužen za Olimpijske igre u Vladi Japana.

Do Igara je ostalo manje od mesec dana, a situacija sa koronavirusom je u Japanu sve nestabilnija. Konstantno raste broj slučajeva. Tako je u prestonici u četvrtak bilo 570 zaraženih, što je negativni rekord. Pre samo nedelju dana bila su 452 slučaja.

Organizartori su već onemogućili dolazak gledalaca iz inostranstva, dok je broj domaćih navijača ograničen na 50 posto kapaciteta borilišta. Međutim, ako se trend rasta nastavi, ne isključuje se mogućnost da se sve odvija pred praznim tribinama.

Olimpijske igre bi trebalo da se održe od 23. jula do 8. avgusta.

Komentari

Vaš komentar