Odbrana Sejntsa isekla Brejdija, 9:0 za Nju Orleans

Podeli:
Izvor: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

U poslednjem meču nedeljnom meču 15. NFL vikenda Tampa Bej Bakanirsi su poraženi od Nju Orleans Sejtnsa 9:0 u utakmici u kojoj je dominirala odbrana.

Odbrana Nju Orleansa je u potpunosti sasekla jedan od najboljih napada lige kog predvodi Tom Brejdi. Preisksni kvoterbek je bio frustriran zbog poraza, ali i načina na koji se on desio. Posle meča je rekao da njegovoj ekipi ništa nije išlo od ruke, a koliko je bio frustriran videlo se u poslednjoj četvrtini u kojoj je razbijao predmete na klupi Bakanirsa.

Ovo je inače sedmi uzastopni put da su Sejntsi dobili Bakanirse u ligaškom delu sezone, a Brejdi je četvrti put izgubio od Nju Orleansa u poslednje dve sezone. OVim trijumfom Sejntsi dolaze do skora 7-7 i poboljšavaju svoje šanse da stignu do plej ofa.

Možda i glavni razlog zašto je Nju Orleans igrao ovako dobru odbranu leži u tome ko je vodio ekipu. Glavni trener Šon Pejton je zbog korone propustio meč, a defanzivni koordinator Denis Alen je preuzeo vođenje ekipe. Tako je najefikasniji napad i napad koji ima najviše jardi dodavanjem zastavljen. Takođe su Sejntsi zaustavili Brejdijev niz od 255 utakmica u kojima je njegov napad ostvarivao poene.

Brejdi je u nedelju bacio 214 jardi, jedno mu je presečen pas, a četiri puta je sekovan uz siromašan kvoterbek rejting 57,1. Na drugoj strani Tajsom Hil je imao 154 bačene jarde i dva puta je sekovan. Nije bilo tačdauna na ovoj utakmici već je tri puta poentirao kiker „svetaca“ Bret Maher.

Do poena je stigao u drugom i trećem posedu Nju Orleansa, koji je tako vodio 6:0 na poluvremenu. Bakanirsi su do velikog odmora četiri puta bili prinuđeni da pantuju i jednom su promašili šut za tri poena. Odmah su u trećoj četvrtini morali da pantuju, pa im se desilo da ne iskoriste četiri pokušaja kao i da naprave fambl koji je bio ključan u ovoj utakmici. Frustrirani Brejdi je do kraja meča bio bez ritma, pa su mu i Sejntsi presekli jedan pas pred kraj meča.

Komentari

Vaš komentar