Novi Pazar zvanično istupio iz Superlige

Ostali sportovi 14. okt. 202117:53 > 17:5823 komentara
Podeli:
Izvor: FOTO: Arkus-liga

Kao što je Husein Memić, član Uprave, najavio u intervjuu za Sport klub, Rukometni klub Novi Pazar je i zvanično istupio iz Superlige Srbije posle incidenata na meču sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Odluka je doneta jednoglasno, a razlog je vređanje igrača Novog Pazara na nacionalnoj i verskoj osnovi.

„Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo pismenim putem proslediti rukovodstvu Arkus lige„, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin.

Oglasio se ponovo i Husein Memić, koji je odmah posle utakmice sa begradskim crveno-belima najavio ovakav epilog.

Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da reše problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi

Osvrnuo se Memić i na komentare koji su događaj u Beogradu uporedili sa skandiranjem „žutoj kući“ na jednoj fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest meseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vređao moj narod, kao i oni koji su napisali i uneli uvredljiv transparent“, dodao je Memić.

Komentari

Vaš komentar