Najgori ishod: Rakića zaustavila povreda kolena

Ostali sportovi 15. maj. 202209:112 komentara
Podeli:
Aleksandar Rakić
Izvor: BB190601SH045 via Guliver

U noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu u „Ejpleks centru“ u Las Vegasu održana je još jedna „UFC Fight Night“ predstava, a u glavnoj borbi najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić zbog povrede kolena nije mogao da nastavi meč. Borba je zbog toga zavedena kao pobeda tehničkim nokautom u trećoj rundi za njegovog protivnika – nekadašnjeg šampiona Jana Blahoviča.

Glavni program ove priredbe mogli ste da gledate u direktnom prenosu na kanalu SK Fight.

Navijači su imali priliku da uživaju u uzbudljivoj borbi i velika je šteta što je došlo do ovakvog antiklimaksa – Rakić je bio znatno aktivniji nego u prethodne dve borbe, doduše i konkurencija mu je bila bolja. Blahovič je, kako su američki novinari zabeležili, u meč ušao pokazujući da želi da se vrati u razgovor o tome ko će osvojiti pojas.

*UFC se oglasio u vezi sa „Slučajem vaga“: Sve bilo regularno

Rakić je u prvoj rundi pogodio Blahoviča i posle jednog udarca desnom rukom raskrvario je rivala, a primenjivao je pritisak tokom čitave runde. Imao je i Blahovič dobrih trenutaka – udarce u telo i „leg-kikove“. U drugoj rundi je Rakić kompletirao rušenje, ali je iz te pozicije Poljak napao sabmišn „arm triangle“ zahvatom. Ipak, Rakić se oslobodio i nastavio da radi iz garda, pokušavajući kraktim udarcima i laktovima. Iako nije bilo mnogo aktivnosti, prilično je sigurno Srbin iz Beča kontrolisao nekadašnjeg prvaka.

U trećoj rundi je Blahovič pogodio u nogu Rakića i Srbin je posle toga malo zastao. Posle nekoliko sekundi Rakić je ponovo tokom jednog kretanja zastao, a potom i pao na pod, očigledno povređen. Blahovič je krenuo ka rivalu, ali bilo je očigledno da je povreda onesposobila srpskog borca i sudija Mark Smit je bio prinuđen da prekine duel.

Posle ovog poraza 30-godišnji Rakić ima skor od 14 pobeda (9 KO, 1 sabmišn) i 3 poraza u profesionalnom kavezu, a od ulaska u UFC oktagon ostvario je 6 pobeda i 2 poraza. Prvi je doživeo u decembru 2019. godine protiv Volkana Ozdemira diskutabilnom sudijskom odlukom.

Blahovič se nakon ove pobede vraća na pobednički put posle poraza i gubitka šampionskog statusa u borbi sa veteranom Gloverom Tešeirom u oktobru 2021. godine. Pre poraza od brazilskog veterana, aktuelnog prvaka, Blahovič je imao impresivan niz od pet pobeda. Ovaj 39-godišnji Poljak sada ima 29 pobeda (9 KO, 9 sabmišna) i 9 poraza. Član UFC „rostera“ je od 2014. godine.

U ostalim borbama glavnog programa videli smo još jedan duel poluteškaša – Rajan Spen je u „sunaslovnoj borbi“ „giljotinom“ u prvoj rundi na predaju naterao Jona Kucelabu. U bantamu (do 61 kg) Dejvi Grant je nokautirao Luisa Smolku u trećoj rundi. U ženskoj muva kategoriji (do 57 kg) Kejtlin Čukegijan je podeljenom odlukom sudija pobedila Amandu Ribas.

UFC nastavlja sa borbama i idućeg vikenda, a i sledeća priredba biće održana u „Ejpeksu“. Ljubitelji srpskog MMA opet će imati za koga da navijaju – u borbi srednje kategorije (do 84 kg) sastaju se Duško Todorović i Čidi Endžokuani, a u duelu lake kategorije (do 70 kg) boriće se Uroš Medić i Omar Morales.

Komentari

Vaš komentar