Moćna Srbija pregazila olimpijske šampionke

Ostali sportovi 01. okt 202220:2610 komentara
ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
Izvor: volleyballworld.com

Ženska reprezentacija Srbije sa maksimalnim učinkom izlazi iz grupne faze na Svetskom šampionatu u Holandiji i Poljskoj. Izabranice Danijela Santarelija pregazile su olimpijske šampionke reprezentaciju SAD 3:0 (25:20, 25:23, 25:12).

Nije Srbija sjajno počela meč. Amerikanke su odlično servirale i vrlo brzo se odvojile na 10:6. Međutim, odlična serija na servis Jovana Stevanović vratila je Srbiju na 12:12.

*Srpkinje ekspresno protiv Kazahstanki, trijumf za 66 minuta

Odluka je pala kada je pri rezultatu 18:18 Srbija napravila 5:0 dok je početni udarac imala sjajna Tijana Bošković. Amerikanke nisu mogle da se vrate i ovaj deo igre svetske šampionke dobijaju 25:20.

I u drugom setu blago vođstvo su imale Amerikanke, ali ono nije prelazilo više od dva poena. Srbija je čekala priliku u finišu i onda na 22:22 otišla na 24:22. Nisu iskoristile prvu, ali jesu drugu set loptu za velikih 2:0.

Samo je u trećem setu na terenu postojala Srbija. Bila je to rapsodija devojaka Danijela Santarelija i možda i najbolji set od početka turnira za konačnih 3:0.

Najbolja u srpskom timu bila je kapiten Tijana Bošković sa 24 osvojena poena, a pratile su je Jovana Stevanović sa osam i Sara Lozo sa sedam poena. Kod Amerikanki nije bilo dvocifrenih, a najefikasnija je bila Badžema sa samo šest poena.

Komentari

Vaš komentar