Ministarstvo odbrane: Pripadnici vojske najbolji srpski takmičari na maratonu

Ostali sportovi 15. maj. 202217:371 komentar
Podeli:
Izvor: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Potpukovnik Nenad Milosavljević iz Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije i vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade Kopnene vojske najuspešniji su domaći takmičari u muškoj konkurenciji 35. Beogradskog maratona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

Kako se navodi u saopštenju, „Milosavljević je u ukupnom plasmanu zauzeo šesto mesto u trci na 42 kilometra, dok je Borbelj na cilj polumaratona stigao četvrti sa 12 sekundi zaostatka za osvajačem bronzane medalje i četiri minuta zaostatka za pobednikom“.

„Rezultat pripadnika Vojske Srbije na najmasovnijem sportskom takmičenju u našoj zemlji govori o visokom nivou fizičke spremnosti i požrtvovanja budući da su i Milosavljević i Borbelj iza sebe ostavili i brojne profesionalne atletičare“, dodaje se u saopštenju.

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, u trkama na 42 i 21 kilometar, učestvovalo je gotovo 170 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je više od 150 kadeta i učenika vojnih škola pomagalo u organizaciji dežurajući na okrepnim stanicama duž takmičarske staze.

Komentari

Vaš komentar