Mikjeleto pred Srbiju: Biće to lepo iskustvo, sa mnogo emocija

Ostali sportovi 17. sep 202115:011 komentar
Izvor: CTKxPhoto/JaroslavxOzana

Odbojkaši Italije ispunili su sve ciljeve na Evropskom prvenstvu ulaskom u polufinale, sa jednom potpuno novom i mladom selekcijom. Jedan od lidera tima je supertalentovani 20-godišnjak Alesandro Mikjeleto, koji će i u subotu veče u Katovicama (21.00), predstavljati ogromnu opasnost za selekciju Srbije.

Oduševljen zbog činjenice što je njegova ekipa u četvrtfinalu u Ostravi deklasirala Nemačku i izborila plasman među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu, levoruki primač servisa, sipao je reči hvale na račun svojih saigrača, samo dan uoči susreta protiv Srbije.

Još uvek osećamo adrenalin, kojeg smo dobili posle meča protiv Nemačke. Srećni smo i ponosni na ono što smo učinili, ali ne želimo da stanemo ovde. Slede još dve fundamentalne utakmice za jednu sjajnu grupu momaka i želimo da naše prvo zajedničko putovanje zaključimo na najbolji mogući način. Protiv Nemačke smo odigrali jednu sjajnu utakmicu, bili smo puni samopouzdanja i nijednog trenutka im nismo dali priliku da nas ugroze. Imali smo sjajan prijem servisa.

O meču protiv Srbije, Mikjeleto kaže:

Sada ćemo se suočiti sa jednako jakom i dobro uigranom ekipom, pa se moramo pripremiti za prave bitke. Sutra će to biti jako teška utakmica, protiv tima koji je godinama u vrhu svetske odbojke. Biće potrebno da odigramo našu najbolju utakmicu, ali u isto vreme i da se zabavimo, jer će to biti jedno lepo iskustvo, sa ogromnim emocijama. Moraćemo da napustimo teren, svesni da smo dali sve od sebe. U tom slučaju, videćemo kakav će biti krajnji rezultat„, rekao je Mikjeleto.

Komentari

Vaš komentar