Mikec: Samo je olimpijska medalja falila

Ostali sportovi 24. jul. 202110:55 > 11:404 komentara
Podeli:
Damir Mikec
Izvor: Noxthirdxpartyxsales

Damir Mikec je već prvog dana Olimpijskih igara obradovao Srbiju osvojivši srebro u gađanju vazdušnim pištoljem 10m.

Posle istorijskog uspeha Damir je legao na leđa od sreće. Njegovu radost u direktnom prenosu baš i nismo videli jer je režiser stavio u prvi plan olimpijskog šampiona iz Irana, ali je Mikec posle takmičenja preneo svoje utiske.

Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali”, kazao je Damir Mikec.

Izvor : AP Photo/Alex Brandon

Mikec je imao dosta problema tokom takmičenja, posebno u kvalifikacijama.

Dobro sam počeo, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Posle greške sam rekao sebi ‘Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar’. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro„.

Damir se posebno zahvalio porodici, psihologu i treneru Goranu Mikecu.

Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović„, rekao je Mikec za sajt Olimpijskog komiteta Srbije po osvajanju medalje.

Komentari

Vaš komentar