Sedam medalja na Mediteranskim igrama – Arunović i Mikec upucali zlato u miksu

Ostali sportovi 29. jun 202215:10 > 15:122 komentara
Podeli:
Izvor: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.

Sjajni su naši sportisti bili u prepodnevnom delu petog takmičarskog dana XIX Mediteranskih igara u Oranu. Dve medalje u pre podnevnom programu za naše sportiste! Nakon Dejana Kovačevića u boćanju, naš miks u disciplini vazdušni pištolj nastavio je svoj brilijantni rezultatski niz koji traje od početka ove takmičarske sezone. Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju. Na taj način, bilans našeg tima trenutno iznosi sedam osvojenih medalja, od čega su čak tri zlatne.

Naš nosilac zastave u Oranu i olimpijski vicešampion iz Tokija Damir Mikec i višestruka osvajačica medalja sa svetskih prvenstava Zorana Arunović besprekorno su nastupili u kvalifikacijama. Oni su kvalifikacioni deo takmičenja završili sigurno na prvom mestu ostavivši iza sebe ekipe iz Francuske i Italije, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

U finalnom meču za zlatnu medalju, Zorana i Damir su se susreli sa takmičarima iz Francuske za koju su pucali Florien Loren Fuke i Kamil Kler Jedrzejevski. Naši zlatni strelci sigurno su započeli meč za najsjajnije odličje i već na polovini meča su napravili značajnu razliku koju Francuzi nisu uspeli da stignu do kraja. U središnjem delu meča, francuski par je uspeo samo da se približi našim asovima, ali to nije bilo dovoljno. U poslednjoj trećini meča Zorana i Damir su ponovo konsolidovali svoje pucanje i prvi su stigli do neophodnih 16 poena. Arunović i Mikec su meč završili rezultatom 16:10 u svoju korist.

Izvor : Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.

Naši strelci bili su veoma zadovoljni nakon meča ostvarenim rezultatom.

„Ovo su moje četvrte Mediteranske igre. Ovde smo tek počeli sa takmičenjima i već smo osvojili prvu medalju. Imamo još nekoliko dana takmičenja u Oranu i ja se nadam da će doći medalja i u pojedinačnoj konkurenciji. Damir i ja smo miks tim već duže vreme i drago mi je da smo i ovde nastavili taj trend osvajanja medalja na velikim takmičenjima“, rekla je Zorana Arunović.

Izvor : Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.

Mediteranske igre su moje omiljeno takmičenje, rekao je Mikec. „Puno mi je srce što sam nastavio kontinuitet osvajanja medalja na Mediteranskim igrama. Ovo su moje pete igre i moja peta medalja. Nije sve gotovo, jer ja nastavljam za dva dana sa svojim takmičenjima. Ovo je pomoglo da mi padne kamen sa srca, trudili smo se zaista mnogo da osvojimo zlatnu medalju, jer su Francuzi bili odličan protivnik koji nas je dosta namučio. Ovo je dobra uvertira za drugi deo sezone kada ćemo se već boriti za prve kvote za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine“, izjavio je srebrni olimpijac Damir Mikec.

Izvor : Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije.
Komentari

Vaš komentar