Mandić i Bogdanović stigle u Beograd: Kad verujete u svoje snove…

Ostali sportovi 29. jul 202110:06 > 10:519 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, koje su osvojile zlatnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, stigle su u Beograd, a za N1 su ispričale kolika su motivacija jedna drugoj.

Milica Mandić kaže da je sanjala zlata sa Olimpjskih igara i da je vredno radila na tome. „Ali, sport je toliko nepredvidiv tako da nikad ne znate šta donosi sutra, posebno na OIimpijskim igrama, što se videlo i ovoga puta, kada je mnogo favorita ispalo u prvom kolu“, dodala je.

Povezane vesti

Kaže da je u finalu bila svesna i pritiska, ali isto tako i da je na umu imala viziju celog tima – da mogu do postolja. Kaže da su je Tijana Bogdanović, koja je prethodno osvojila bronzu, i njena motivacija pogurali.

Meni je bio cilj ne da pružim spektakularne borbe, već da budem fokusirana da pobedim, kaže Milica Mandić i dodaje: „Kad se ide korak po korak i kad verujete u svoje snove, svakako se to isplati“.

Koreja je postojbina tekvondoa i izazov je boriti se sa njima, kaže Mandićeva dodajući da je njena protivnica (u finalu, koja je iz Južne Koreje) aktuelni svetski šampion i da je dosta poštuje. „Imali smo taktiku za nju, ali kad ulazite u treću rundu to su momenti „sad ili nikad“ i znala sam da moram da budem fokusirana do kraja“, kaže za N1 Milica Mandić.

Tijana Bogdanović, osvajačica bronzane medalje, upitana o narednim ciljevima, kaže da su sada preplavljene emocijama i da ne razmišljaju toliko o budućnosti, ali dodaje: „Ja imam svoje snove i ciljeve i nada se da će se to ostvariti do sledećih Olimpijskih igara“. Put do njih, kroz kvalifikacije je težak, kaže Bogdanovićeva, ističući da tamo dolazi 16 najboljih.

„Milica mi je veliki vetar u leđa, uz nju sam odrasla. Treniramo zajedno, putujemo zajedno, zajedno smo u sobi… Postala mi je kao starija sestra, ne mogu da zamislim naredne turnire bez nje. Sve što je osvojila to je i zaslužila i zaista sam srećna zbog nje“, istakla je Bogdanovićeva.

Pored naših trofejnih tekvondistkinja, u Beograd je stigao i strelac Davor Mikec, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar