Maler godine: Girmaja pampur pogodio u oko, pa odustao od Đira

Podeli:
Binjam Girmaj
Izvor: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Eritrejski biciklista Binjam Girmaj odustao je od daljeg nastupa na italijanskom Điru i nije startovao u 11. etapi, zbog nesrećne povrede oka, koju je zaradio otvarajući pobednički šampanjac nakon trijumfa u jučerašnjoj, 10. etapi trke, u kojoj je u sprinterskoj završnici u Jeziju nadmašio Holanđanina Matjua van der Pula.

Za 22-godišnjeg člana ekipe Intermarke-Vanti Gober, kobna je bila bizarna nesreća koja mu se dogodila prilikom otvaranja flaše šampanjca koju nije držao u rukama, već je bio nagnut nad njom, a kad je oslobodio čep, on je izleteo i pogodio ga u levo oko.

Girmaj je završio u bolnici, a u dogovoru sa čelnicima ekipe odlučeno je da ne nastavi trku na kojoj je postao prvi tamnoputi Afrikanac, koji je osvojio etapu na Gran Tur trci.

„Nažalost, danas nisam bio u stanju da startujem, jer je mom oku potreban odmor. Veselim se novim trkama“, rekao je Girmaj u video poruci objavljenoj na Instagram profilu njegove ekipe.

„Juče smo imali fantastičan trenutak, a pet minuta posle smo saznali da je Bini imao nesreću na podijumu. Izgubili smo našeg vođu, našeg šampiona i zbog toga smo tužni, jer smo bili ambiciozni, kao što se moglo videti juče. Ipak, Điro se nastavlja, imamo Pocoviva u Top 10, vozači su u dobroj formi. Borićemo se dalje i za Binija“, poručio je sportski direktor ekipe Valerio Piva.

Osim pobede u 10. etapi Đira, Binijam Girmaj je ove godine već u martu skrenuo pažnju na sebe kad je postao prvi afrički biciklista, koji je pobedio na jednodnevnom klasiku u Belgiji, slavljem na trci Gent – Vevelgem.

Komentari

Vaš komentar