LŠ: Zvezda doživela nokaut u Bukureštu, OSC bolji od Juga

Podeli:
Izvor: VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su u šestom kolu Lige šampiona od Steaue u Bukureštu sa 11:8 (3:0, 1:3, 4:2, 3:3). Šampion Rumunije je stigao do prve pobede u elitnom društvu, napravio je zaista veliko iznenađenje.

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Ivan Basara tri, Petar Smiljević i Gavril Subotić po dva, Stefan Pješivac jedan. Veliko iznenađenje, režirali su Levente Vančik sa tri, odnosno Aleksandru George, Luka Georgesku i Tudor Fulea sa po dva gola.

Izabranici Aleksandra Filipovića su jako loše počeli meč, verovali su da je dovoljno da se pojave u bazenu i stignu do pobede, što je silno motivisana Steaua, ekipa koja je poznata po tome da se nikada ne predaje i da u svakom meču daje sve od sebe, iskoristila da prvu deonicu dobije sa 3:0.

Očekivala se reakcija momaka u „crveno-belim“ kapicama. Reakcija je stigla tek kada je tim iz Bukurešta poveo sa 4:0. Usledila su tri gola u režiji PješivcaBasare Subotića, pa je na kraju prvog poluvremena, Zvezda imala deficit od jednog gola – 3:4.

Tokom trećeg kvartala Zvezda je stigla do izjednačenja – 5:5, ali je ponovo pomislila da je rešila sve probleme, što je šampion Rumunije kaznio sa tri gola u nizu, za velikih 8:5, uoči poslednjeg kvartala. Nastojala je Zvezda da stigne do pozitivnog rezultata, ali Steaua, koja je tokom meča stekla ogromno samopouzdanje, uspela je da stigne do pobede i velikog iznenađenja.

Izvor : VSS/Ivica Veselinov

U ostalim mečevima grupe B, Marsej je pobedio Špandau sa 12:7, Reko je deklasirao Hanover sa 20:7, dok je Jug poražen na svom bazenu od OSC iz Budimpešte sa 12:11.

Tabela: Pro Reko i Marsej po 15, Jug 12, OSC 10, Hanover pet, Špandau četiri, Steaua i Crvena zvezda po tri.

Komentari

Vaš komentar