LŠ: Novi Beograd ponovo bolji od Jadrana iz Splita

Podeli:
Izvor: VK Novi Beograd

Izabranici Igora Milanovića, vaterpolisti Novog Beograda, pobedili su Jadran iz Splita u 12. kolu Lige šampiona sa 14:7 (3:2, 2:4, 5:1, 4:0). Podsećanja radi, Novi Beograd je istog rivala pobedio i nedavno u finalu Regionalne lige.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Dušan Mandić tri, Petar Tomić, Nika Šušiašvili, Duško Pijetlović i Nikola Jakšić po dva, Draško Gogov, Miroslav Perković i Radomir Drašović po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jerko Marinić Kragić dva, Rino Burić, Marino Čagalj, Zvonimir Butić, Marin Delić, Antonio Dužević po jedan.

Splićani su bili ravnopravan rival tokom prvog poluvremena. Vodili su sa 6:5. Drugo poluvreme, donelo je drugu priču. U bazenu je postojala samo jedna ekipa – Novi Beograd. Izabranici Igora Milanovića su ovaj period igre dobili sa 9:1, za konačnih 14:7.

Izvor : VK Novi Beograd

Novi Beograd je kao domaćin finalnog turnira siguran učesnik u borbama za evropski tron, ali je cilj da se dostigne nivo forme, dovoljan da se izabranici Igora Milanovića na svom terenu, uz podršku navijača, umešaju u borbu za evropski tron.

Borbe za mesto na finalnom turniru, nastavljaju se 9.  aprila, kada će snage, uz prenose na kanalima Sport Kluba, odmeriti: Breša – Radnički, Barseloneta – Dinamo Tbilisi, Olimpijakos – Ferencvaroš.

Izvor : VK Novi Beograd

Grupa A: Breša 26, Novi Beograd 23, Barseloneta 20, Olimpijakos 19, FTC 19, Radnički 13, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi je bez bodova.

Grupa B: Pro Reko 30, Marsej 30, Jug 24, Hanover 14, OSC 13, Špandau 10, Steaua i Crvena zvezda po četiri boda.

Komentari

Vaš komentar