Legendarni Kiril Lazarov odlučio da završi karijeru

Podeli:
Izvor: Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Legendarni makedonski rukometaš Kiril Lazarov posle više od dve decenije profesionalnog igranja, bezbroj postignutih golova i osvojenih trofeja, u utorak je objavio da završava karijeru.

Četrdesetdvogodišnji igrač Nanta je najbolji strelac EHF lige šampiona svih vremena, a poslednju utakmicu u karijeri odigraće 11. juna protiv PSŽ u finalu Kupa Francuske.

Lazarov je od februara 2021. i selektor reprezentacije Severne Makedonije.

Poštovani,

Moje dugo i prelepo putovanje došlo je do samog kraja. Odluka je bilo teško doneti, međutim, bila je očekivana. Teška, zato što volim ono što radim, srcem, sa mnogo strasti i entuzijazma. U mojim godinama nije ni malo lako da igraš na visokom nivou u klubu sa velikim ambicijama i očekivanjima, i u ligi čija reprezentacija već dve decenije dominira u svetu rukometa. Nisam želeo da ovu odluku saopštim prerano, iako sam znao da je kraj, da je poslednja sezona. Želeo sam da budem profesionalan i motivisan do samog kraja, kao što sam bio tokom čitave moje karijere. Kada nešto radiš sa puno ljubavi, možeš da pomeraš granice. Odlazim ponosno uzdignute glave znajući da sam igrao za klubove institucije kakve su Zagreb, Vesprem, Siudad Real, Barselona, Nant. U klubovima, gradovima i državama ostajao sam minimum po pet godina što je meni bio dokaz obostranog poverenja i poštovanja sa ljudima sa kojima sam sarađivao. To poverenje se sticalo sa mnogo truda, posvećenosti i konstantnosti. Posebno ponosnim me čini to što nisam zatvorio vrata u takvim institucijama. Počevši od svog matičnog kluba Ovče Polje, preko Boreca i Pelistera, polako, pravilnim odlukama i stojeći čvrsto na zemlji, bez ikakvih iluzija, zakoračio sam ka Evropi. Mnogo titula, mnogo uspeha, ali i razočaranja, uspona i padova, situacija u kojima je delovalo kao da nema izlaza, ali sa puno vere i posvećenosti uspevao sam da ostanem na nogama i produžim dalje.

Posebno mi je drago što sam pored obaveza u ovim rukometnim sredinama, pronalazio vremena, želju i strast da budem u službi nacionalnog tima 25 godina na 12 velikih takmičenja sa jednom malom zemljom, uvek autsajderom u odnosu na velike, ali uvek sa velikom verom da David može protiv Golijata. Igra i u petoj deceniji za svoju zemlju, davala mi je za pravo da svakog pogledam u oči, čak i nekada kada nisam ispunio nečija očekivanja. Želim da se javno zahvalim mojoj porodici na podršci koju sam imao svih ovih godina. Zahvalnost i svim mojim bliskim ljudima, koji nisu mnogobrojni, ali nisu ni malobrojni. Sami će se prepoznati u ovim rečenicama. Zahvalnost i svim navijačima koje sam imao u velikom broju tokom čitave karijere, koji su znali da prepoznaju teške situacije i davali podršku kada je najpotrebnije da se radujemo ili nakon bolnih poraza posle kojih smo izlazili jači.

Završetak igračke karijere je samo jedan kratak oproštaj od rukometa. Moj novi izazov je trenerski poziv i verujem da ćemo se i tu zajedno radovati, tugovati i postavljati nove granice. Moj moto koji će me voditi biće – Uvek na pobedu," poručio je Lazarov u emitivnom pismu.

Legendarni Makedonac je igrao rukomet od 13. godine, a trofeje je osvajao u domovini, Mađarskoj, Francuskoj, Španiji i Hrvatskoj.

Pročitajte i šta je Kiril Lazarov pričao u opširnom intervjuu za Sport Klub.

 

Komentari

Vaš komentar