Lazović spustio roletnu, Crna Gora u četvrtfinalu SP

Ostali sportovi 27. jun 202216:251 komentar
Podeli:
Izvor: VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su posle velike borbe, pravog rata nerava u bazenu da pobede više nego atipičnu i do fanatizma borbenu selekciju Japana sa 10:9 (3:1, 2:5, 3:2, 2:1), pa će u četvrtfinalu igrati protiv Španije. Ulogu junaka prigrabio je fenomenalni Dejan Lazović koji je imao 20 odbrana.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Miroslav Perković tri, Bogdan Đurđić i Dušan Matković po dva, Vasilije Radović, Konstantin Averka i Marko Petković po jedan. Strelci za Japan, bili su: Takata dva, Adači, Suzuki, Date, Inaba, Okava i Araki po jedan.

Izvor : VPSCG/Anna Feher

Izabranici Vladimira Gojkovića uspeli su da neutrališu blago rečeno atipične Japance u prvoj deonici. Briljirao je na golu Dejan Lazović, koji je nanizao osam odbrana. S druge strane rešenje za presing po celom bazenu, uspeli su da pronađu Vasilije RadovićKonstantin Averka i Dušan Matković – 3:1.

Crna Gora je povela sa 4:1 preko Bogdana Đurđića, ali je Japan prilično brzo uspeo da napravi seriju od 4:0, stigne do preokreta – 5:4. Lazovićevu mrežu su pogađali ArakiTakata, Okava i Akaši. Veliki nalet Japan, uspeo je da zaustavi Miroslav Perković. Na kraju ovog perioda igre, Japan je vodio sa 6:5, a prednost Japancima doneo je Jusuke Inaba.

Izvor : VPSCG/Anna Feher

Tokom treće deonice, usledio je rat nerava. Matković je pogodio za 6:6, Takata za 7:6, a Perković za 7:7. Suziki je kaznio promašaj Perkovića za 8:7. Lazović je skinuo zicer, a Perković pogodio za 8:8.

Usledila je poslednja četvrtina. Bogdan Đurđić je pogodio za 9:8. Lazović je upisao 19. odbranu, a Marko Petković pogodio za 10:8. Araji je smanjio na 9:10, ali je Crna Gora ljubomorno čuvala loptu i pobedu do kraja meča.

Crna Gora će 29. juna u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Komentari

Vaš komentar