Kraj jedne ere! Tom Brejdi ide u penziju!

Ostali sportovi 29. jan 202221:01 > 21:076 komentara
Podeli:
Izvor: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Posle 22 neverovatne sezone, Tom Brejdi odlazi u penziju.

Kako je preneo ESPN, Tom Brejdi završava igračku karijeru.

Posle 22 neverovatne sezone, sedam osvojenih šampionskih titula i tri nagrade za najboljeg igrača sezone, pet nagrada za MVP Superbolua, brojnih postavljenih i oborenih rekorda jedna era je završena.

Tom Brejdi odlazi u (zasluženu) penziju.

Za 22 godine Brejdi je odigrao 365 utakmica, od igrača koga gotovo niko nije zapazio na draftu do legende.

Na gotovo svim stranicama knjige rekorda NFL nalazi se njegovo ime – prvi je po broju prebačenih jardi u ligaškom delu sezone (84.520), pokušanih pasova (11.317) i kompletiranih pasova (7.236), kao i po broju pasova za tačdaun (624).

Posebna priča su nastupi u plej-ofu i rekordi koje je tu ispisao – ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35), najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

U srednjoj školi večita rezerva, prvi pas na Univerzitetu Mičigen u kome je takođe bio rezerva bio je presečen, razmišljao je i o promeni tima nakon dve sezone, ali Lojd Kar imao je samo jednu stvar da kaže na to – ‘ako odeš žalićeš celog života’.

I ostao je da se bori. Prvi kvoterbek postao je tek u drugom delu završne godine koledža. Na draft 2000. otišao je kao neko za koga su timovi mislili da nema svetlu budućnost.

Nju Ingland Patriotsi preskočili su ga u trećoj rundi drafta, ali i dalje je bio na raspolaganju u šestoj, kao 199. Patriotsi su ga izabrali iako su imali tri kvoterbeka na raspolaganju, uključujući i Drua Bledsoa.

Kada je prvi put sreo vlasnika kluba Roberta Krafta, dosta hrabro mu se predstavio kao „najbolja odluka koju je njegova franšiza donela“.

I onda se potrudio da to i dokaže.

Posle dve decenije, 2020. godine napustio je Patriotse i već u prvoj sezoni u novom dresu Bakanirsima doneo titulu.

A sada je svemu kraj. Možda i najbolji kvoterbek svih vremena odlazi u penziju.

Komentari

Vaš komentar