Kauboji osvojili Nju Orleans

Podeli:
Izvor: Jonathan Bachman/Getty Images

Dalas Kaubojsi savladali su Nju Orlenas 27:17 na gostovanju u prvom meču 13. runde u NFL šampionatu.

Bio je to manje više rutinski trijumf tima iz Teksasa, koji je prekinuo niz od dva poraza. Meč su obeležile čak četiri presečene lopte Tajsoma Hila, kvoterbeka Sejntsa.

Gosti su prve poene postigli u finišu prve četvrtine. Posle dobre akcije Dak Preskot je u end zoni pronašao Majkla Galupa za vođstvo od 7:0. Brzo su Sejntsi uzvratili. Posle samo tri minuta na semaforu je stajalo 7:7. Hil je dodavanjem od 24 jarde omogućio Lil Džordanu Hamfriju da dođe do tačdauna.

Do kraja prvog poluvremena Dalas je uspeo da postigne dva fild gola i na odmor da ode sa 13:7. Greg Curlejn je pogodio sa 55 i 34 jarde.

Sredinom treće deonice Bret Maher, pogotkom iz polja za 42 jarde smanjuje na 13:10. Međutim, kratko je trajala nada domaćina da mogu do povoljnog rezultata. Sjajnim trkom od 58 jardi Toni Polard je stigao do tačdauna i prednosti od 20:10 za Kaubojse. Tačku na trijumf stavio je Votkins, koji je presekao pas Hila i onda utrčao u end zonu Nju Orleansa za 27:10.

Odlična akcija za 70 jardi koju je krunisao tačdaunom Deonte Haris omogućila je Nju Orleansu da samo smanji na 27:17.

Dalas sada ima skoro 8:4, na čelu je Istočne divizije NFC i veoma blizu plasmana u plej of. Na drugoj strani Sejntsi sa 5:7 sa poslednja ekipa u Južnoj diviziji iste konfrencije sa malim šansama da odu u doigravanje.

U narednom kolu Dalas gostuje Vašingtonu, dok Nju Orleans putuje u Njujork na gostovanje Džetsima.

 

Komentari

Vaš komentar