Istorijski uspeh srpskih skijašica na Svetskom prvenstvu u Obersdorfu

Podeli:
Izvor: Skijaški savez Srbije

Srpski duet u disciplini tim sprint, koji čine Maida Drndić i Anja Ilić, zauzeo je 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja, saopštio je Skijaški savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u svojoj polufinalnoj grupi Srbija je zauzela 11. mesto, nije izboren plasman u finale, ali, po rečima Skijaškog saveza, nije bilo realno ni očekivati da tako nešto može da se desi.

Iza Srbije su ostali timovi Letonije, Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

„Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo i Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sa dobrim radom u budućnosti“, rekla je selektorka Mina Ilić.

Izvor : Skijaški savez Srbije

Svetski šampion je Švedska, Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu, a na podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije.

Norveška je na kraju bila tek šesta, ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes- Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske, a Rusima je pripalo treće mesto.

Komentari

Vaš komentar