Hrvatska nadigrala Srbiju u prvoj prijateljskoj utakmici

Podeli:
Nikola Meljanac protiv Hrvatske
Izvor: FOTO: OSSRB

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigrala je prvu prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u okviru priprema za IV Ligu nacija 2022. Seniori Srbije su u utorak veče, u dvorani „Slodes“ u Beogradu izgubili od Hrvatske sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 21:25 i 24:26, posle 104 minuta igre. U revijalnom, petom setu, Srbija je bila uspešnija sa 15:7, posle 11 minuta.

Srbija je bila bolji rival u uvodnom delu i zahvaljujući seriji sjajnih servisa Mirana Kujundžića, (od 17:17 do 24:17), povela sa 1:0.

U naredna dva perioda, gosti su, predvođeni Sedlačekom i Đirlićem, zaigrali kvalitetnije i zahvaljujući boljem servisu i prijemu, ali i kvalitetnijoj igri u odbrani, uspela da preokrene rezultat i povede sa 2:1.

Iako je Srbija u četvrtom setu vodila sa 20:12, Hrvatska je u završnici uspela da načini potpuni preokret, jer su prijem i organizacija igre ekipe koju je sa klupe vodio Dragan Kobiljski, potpuno zakazali.

U petom setu, Srbija je uspela da slavi sa 15:7.

U postavi Srbije igrali su Todorović (2 poena) – Meljanac (24), Kujundžić (20) – Marinović (15), Mašulović (11) – Nedeljković (4) i libero Peković. Ulazili su Vilimanović (1), Vučićević (4) i Uroš Nikolić (1).

U selekciji Hrvatske, koju je sa klupe prvi put vodio Francuz Sedrik Enar, Petar Đirlić je osvojio 27 poena, Marko Sedlaček 15, a Ivan Mihalj devet.

Igor Kolaković, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, prisustvovao je utakmici, ali je sedeo pored terena.

Drugi meč na programu je u sredu, 18. maja od 19.15 časova. Sutrašnja utakmica će biti zatvorena za javnost i odigraće se bez prisustva publike, kao što je to bio slučaj i danas. Direktne prenose mečeva Srbija – Hrvatska možete gledati na YouTube kanalu OSSRB.

IV Liga nacija 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 7. juna do 24. jula. Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u IV Ligi nacija 2022. u Otavi, Sofiji i Gdanjsku. Sve prenose Lige nacija gledaćete samo na kanalima Sport Kluba.

Hrvatska se priprema za takmičenje u Zlatnoj Evropskoj ligi 2022. i mečeve sa Danskom, Španijom i Ukrajinom u B grupi.

Komentari

Vaš komentar