EP (U17): Srbija osvojila zlatnu medalju, pala je i Grčka

Ostali sportovi 19. sep 202120:514 komentara
Izvor: VSS

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2), osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godine, koje je sjajno organizovano na Malti. Podsećanja radi, nedavno su vaterpolisti Srbije do 20 godina osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu.

Golove za Srbiju, postigli su: Bogdan Breščanski tri, Pavle Mušikić dva, Marko Dimitrijević, Nikola Kojić, Zoran Božović, Petar Stanić, Aleksandar Kovačević po jedan. Kod Grčke, po dva gola su postigli Hrstos Bitsakos i Nikolas Kastrinakis.

Izabranici Miloša Korolije su odlično počeli utakmicu. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, a prednost od 2:0 na kraju prve deonice, obezbedili su Aleksandar Kovačević i Nikola Kojić.

Grci naravno nisu ni pomišljali na predaju, pa su u režiji Nikolasa Kastrinakisa i Joanisa Egnatidisa stigli do izjednačenja, a nedugo zatim, Hristos Bitsakos je pogodio za 3:2.

Prednost od 4:3 selekciji Srbije na kraju prvog poluvremena, doneli su odbrana, koja je ponovo podignuta na visok nivo, te Petar Stanić i Marko Dimitrijević, koji su uspeli da zatresu mrežu.

Rat nerava je nastavljen i u trećem kvartalu. Konstantinos Kandanoleon je pogodio za 4:4, a Pavle Mušikić za 5:4. Do kraja ovog perioda igre, mrežu Grčke je dva puta uspeo da zatrese Bogdan Breščanski, pa je Srbija uoči poslednje deonice imala kapital od tri gola – 7:4.

Početkom završnog kvartala Zoran Božović je pogodio za 8:4 i u tom momentu je bilo jasno da Srbija sigurnim zaveslajima grabi ka osvajanju evropskog trona. Tako je i bilo. Do kraja meča, izabranici Miloša Korolije su mirno priveli meč kraju, za veliko slavlje, za zlatnu medalju.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Mađarske, koje je posle peteraca pobedili Španiju sa 13:12. Podsećanja radi u borbi za peto mesto, Crna Gora je pobedila Hrvatsku sa 14:12, dok je sedmo mesto osvojila Holandija, koja je pobedila Italiju sa 11:9.

Komentari

Vaš komentar