Emotivni Sebić: Pobedio sam sebe, medalju posvećujem Bobani

Ostali sportovi 02. avg. 202113:147 komentara
Podeli:
Izvor: Kevin C. Cox, Getty Images

Srpski strelac Milenko Sebić bio je prezadovoljan posle osvajanja medalje na Olimpijskim igrama, a bronzu je posvetio Bobani Veličković Momčilović.

Sebić je u ponedeljak osvojio bronzanu medalju u disciplini 50 metara puška trostav. To je prva medalja u istoriji Srbije u toj disciplini u muškoj konkurenciji.

„Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam bio spreman za finale, ali nisam tada uspeo da osvojim medalju. Poslednjih pet godina sam se spremao za Tokio i to je urodilo plodom. Prezadovoljan sam jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju. Uživao sam u momentu„, rekao je Sebić, a preneo Olimpijski komitet Srbije.

Sebić je ranije tokom dana bio četvrti u kvalifikacijama. Do medalje je došao u izuzetno uzbudljivom finalu.

„Izborio sam se danas za ulazak u finale, u finalu je sve krenulo od nule i počela je nova borba. Bilo mi je malo lakše jer sam se rasteretio, i bio spreman za sve što me čeka. Verovatno još do kraja nisam svestan da sam osvojio olimpijsku medalju, ali sam prezadovoljan. Znao sam da u odlučujućem metku Norvežaninu bežim za 0.7 krugova i maksimalno sam se koncentrisao da taj hitac bude onaj pravi. Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović“, emotivno je završio Sebić.

Momak iz Trstenika doneo je Srbiji petu medalju u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar