Druga pobeda odbojkaša na šampionatu Evrope

Podeli:
Izvor: CEV

Odbojkaška reprezentacije Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu.

U meču drugog kola Grupe A, Srbija je u tri seta savladala Ukrajinu – po setovima 27:25, 26:24, 25:21.

Veoma zanimljiv prvi set igrao se praktično sve vreme poen za poen, ali je Srbija većim delom imala prednost koja je u nekoliko navrata stizala i do tri poena. Stigli su to Ukrajinici i uveli set u neizvesnu završnicu nakon izjednačenja pri rezultatu 22:22, čak su poveli i sa 25:24 i imali set loptu, ali je na kraju ekipa Slobodana Kovača bila smirenija i bolja u finišu.

Ukrajina je tokom većeg dela drugog seta imala poen ili dva prednost, povela je i sa 17:14, ali je Srbija vezala tri poena, došla do izjednačenja i na kraju i do vođstva 19:18, pa i do set lopte na 24:21. Ali, nije ni ovaj period igre mogao bez drame. Vratili su se Ukrajinci u igru i ponovo „naterali“ Srbiju da set dobije na razliku.

U trećem setu je Srbija bila bolja, prednost je išla i do sedam poena u korist Kovačevog tima, ali je sredinom seta Ukrajina ponovo uhvatila priključak i smanjila na 12:15, a da drame bude i u poslednjem setu stigli su i do 20:20. Nakon toga im je Srbija prepustila samo jedan poen do konačne pobede.

Sa 16 osvojenih poena u Srbiji je najbolje raspoložen bio Aleksandar Atanasijević. Tri poena manje dodao je Uroš Kovačević, a na šest je stao Srećko Lisinac.

Sa druge strane mreže po 12 poena osvojili su Dmitro Vietski i Oleg Plotniski.

U trećem kolu Srbija igra protiv Poljske, u subotu od 20:30.

 

Komentari

Vaš komentar