Dodeljene prve medalje na Sportskim igrama mladih

Podeli:
Izvor: Sportske igre mladih

Na Državnom prvenstvu devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih dodeljene su prve medalje, a poznati su i prvi učesnici velike Međunarodne završnice u Splitu.

Zlatne medalje i plasaman u Split uspele su da ostvare rukometašice iz Umčara i rukometašu „Metaloplastike“ iz Šapca. Kada je reč o odbojci na pesku za Split se spremaju ekipe iz Čačka, „Ukijeva deca“, i „Crnjanski“ iz Beograda, u kategoriji devojčica. Kod dečaka isti uspeh ostvarile su ekipe iz Velikog Gradišta i „Partizan 2“ iz Beograda.

Po četvrti put, plasman na završnicu u Splitu ostvario je atletičar iz Priboja, Benjamin Kokor. U istoj disciplini, trci na 60 metara, u timu Srbije biće Stajković Nemanja (Beograd), Milenković Filip (Niš), Sejdović Alen (Novi Pazar), Dupljak Fatima (Novi Pazar), Ikić Aiša (Novi Pazar), Jugović Iskra (Kruševac), Ilić Strahinja (Beograd), Popović Lazar (Požarevac), Jordanov Lola (Petrovac na Mlavi), Blagojev Višnja (Zrenjanin) i Jaćimović Tara (Požarevac).

Izvor : Sportske igre mladih

U prvoj smeni Državnog finala igrao se i stoni tenis, a na Međunarodnu završnicu putuju Čarapanda David (Selenča), Vranjanac Nikola (Kruševac), Radojičić Nađa (Ugrinovci), Aksentijević Jelena (Beograd), Gerginov Vanja (Novi Sad), Dragin Saša (Čačak), Knežević Slađana (Čelarevo) i Starčević Nina (Ugrinovci).

Ceremoniji dodela medalja prisustvovao je naš proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić koji je poručio da su manifestacije, kao što su Dunav osiguranje Sportske igre mladih, izuzetno važne za decu jer pružaju priliku da se u sport uključe i deca koja nisu u trenažnom procesu, a najveći uspeh je ukoliko neko od njih ostane u sportu.

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, izjavila je da joj je drago što će deca iz svih krajeva Srbije uživati u Vrnjačkoj Banji, jer su to zaslužili svojim uspehom na prethodnim turnirima.

Mihajlović je istakla da su deca Srbije i ove godine pokazala da su dobri sportisti, da vole da se druže i da poštuju sve principe Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

„Veliko hvala lokalnoj samoupravi opštine Vrnjačka Banja i hotelu ‘Fontana’ što su sa zadovoljstvom prihvatili da budu domaćini našeg Državnog finala. Na samom kraju devete sezone Igara, ponosna sam na sve što je moj tim uradio, jer smo i ove godine, u nikad većem broju, dobili poverenje dece, roditelja, trenera, nastavnika. Uspeli smo da organizujemo preko 80 događaja u preko 50 mesta širom Srbije i za decu je, naravno, zahvaljujući našem pulu sponzora, sve bilo besplatno“, dodala je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a na zasluženo mini-letovanje, pored SIMOVACA iz Srbije, stižu i pobednici Državnih finala iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar