Delfini u plej-of poteri, dobili Sejntse 20:3

Podeli:
Izvor: AP Photo/Butch Dill

Majami je u noći između ponedeljka i utorka stigao do osmog trijumfa iz 15 mečeva, dok Nju Orleans sada ima skor 7-8. Obe ekipe su u sredini tabela svojih konferencija i pre ovog meča su znale da imaju veoma važan zadatak da izbore mesto u post sezoni.

Majami je ovaj duel dobio pre svega odbranom na ruki kvoterbeku Ianu Buku. Sekovali su ga osam puta, a na sve to mu i presekli dva pasa. Prvi je bio već na samom početku utakmice kada je Nik Nidam uspeo da dođe i do tačdauna. Vodio je Majami 10:3 na poluvremenu, da bi u drugom Tua Tagovailoa vodio sjajno svoj tim u drajvu od 86 jardi. On je završen pasom za tačdaun ka Džejlenu Vedlu koji je briljirao na ovoj utakmici.

Imao je 92 uhvaćene jarde, deset puta je bio meta uspešnih pasova svog kvoterbeka Tue. Tagovailoa je inače prebacio 198 jardi uz kvoterbek rejting 91,5. Duk Džonson i Filip Lidsi su pretrčali 39 odnosno 36 jardi. Kod Sejntsa je Ian Buk imao 135 bačenih jardi, a on se i našao u veoma nezahvalnoj poziciji jer je kao treći kvoterbek ekipe dobio šansu iza startera Tajsoma Hila i rezerve Trevora Simiana. Obojica su izostali zbog koronavirusa. Uz to su Sejntsima nedostajala i tri startera iz ofanzivne linije pa nije ni čudo što je Buk sekovan osam puta.

Majami ovako ostaje u prilici da dođe do plej ofa jer sa 8-7 ima samo jedan trijumf zaostatka za Sinsinatijem, Bafalom, Indijanapolisom i Nju Inglandom koji su raspoređeni na pozicijama od tri do šest. Sedmu poziciju koja poslednja vodi u plej-of Majami deli sa Baltimorom, Čardžersima i Rejdersima, a do kraja će igrati jš sa Tenesijem i Nju Inglandom. Majami je inače prvi tim u istoriji koji je posle sedam uzastopnih poraza došao do sedam uzastopnih pobeda u NFL.

Sejntsi će igrati sa Karolinom i Atlantom, a baš sa Falkonsima i Vikinzima drže osmu poziciju sa 7-8. San Francisko i Filadelfija su na mestima šest i sedam sa osam pobeda.

Komentari

Vaš komentar