Bregar odabrao tim za prvi meč kvalifikacija za EURO 2022.

Podeli:
Jovana Kovačević rukometašica Srbije
Izvor: Tibor Illyes/MTI via AP

Uroš Bregar, selektor rukometašica Srbije, odabrao je tim sa kojim će krenuti po plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, a u kojem neće biti većine iskusnih igračica.

Sa podmlađenim sastavom Srbija će odigrati prve dve utakmice u kvalifikacijama protiv Turske 6. oktobra u Zrenjaninu i protiv Islanda četiri dana kasnije u gostima.

Na skraćenom spisku se nalaze:
Golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen, Nemačka) i Jelena Đurašinović (Jaroslav, Poljska).
Leva krila: Dijana Radojević (Ćisnijade, Rumunija) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska).
Pivoti: Jovana Milojević (Zaglebje Lubin, Poljska), Marija Petrović (Buzau, Rumunija) i Jelena Agbaba (Budaorš, Mađarska).
Desna krila: Željka Nikolić (Vlčea, Rumunija) i Ana Kojić (Mošonmađarovar, Mađarska).
Bekovi: Jovana Stojiljković (Šamberi, Francuska), Marija Obradović (Mencingen, Nemačka), Ivana Mitrović (Budućnost, Crna Gora), Bojana Milić (Podravka Vegeta, Hrvatska), Jovana Kovačević (Glorija Bistrica, Rumunija), Tamara Radojević (Kišvarda, Mađarska), Kristina Liščević (Vlčea, Rumunija), Aleksandra Vukajlović (Erd, Mađarska), Anđela Janjušević (Bazau, Rumunija) i Marina Dmitrović (Braila, Rumunija).

Okupljanje reprezentacije je zakazano za nedelju, 3. oktobar, a onda se putuje za Zrenjanin, gde će se i obavljati trenažne aktivnosti do utakmice sa Turskom, koja je na programu u sredu 6. oktobra u 18 časova u Kristalnoj dvorani.

Četiri dana kasnije, našu selekciju očekuje još jedna utakmica, i to protiv reprezentacije Islanda u nedelju 10. oktobra u 18 časova u Hafnarfjorduru.

Komentari

Vaš komentar