Stojka i Jovanović pobednici 34. Beogradskog maratona

Ostali sportovi 06. jun 202108:34 > 16:4828 komentara
Podeli:

Pobednici 34. Beogradskog maratona su Rumun Silviu Stojka i Srpkinja Nevena Jovanović. Olivera Jevtić i Milan Mitrović bili su najbrži u polumaratonu. Ulicama glavnog grada Srbije trčalo je oko pet hiljada takmičara.

Stojka je do pobede došao vremenom od dva sata, 34 minuta i 43 sekunde.

Drugo mesto zauzeo je srpski takmičar Marko Ranković s vremenom 2:37,15, a treće je Grk Nikolaos Santis, 2:48,52.

Jovanović je trku završila s vremenom 3.12, 27.

Pobednica maratona pripadnica je Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, u činu kapetana prve klase, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao joj je pobedu u poruci objavljenoj na Fejsbuku: „Veliki uspeh, rezultat ogromnog truda, bravo, Nevena!“

Izvor : Tanjug/Tara Radovanović

Srpski atletičar Milan Mitrović pobedio je u polumaratonskoj trci na 34. Beogradskom maratonu. On je distancu od 21,097 kilometara istrčao za sat, devet minuta i 37 sekundi. Drugo mesto zauzeo je Kenijac Stenli Kiprop sa vremenom od 1:11,49 sati, dok je treće mesto pripalo takmičaru iz Bosne i Hercegovine Aliji Imamoviću sa vremenom 1:12,39.

U ženskoj konkurenciji na ovoj distanci pobedu je ostvarila srpska atletičarka Olivera Jevtić u vremenu sat, 17 minuta i 36 sekundi. Mađarica Katalin Garami Kovač osvojila je drugo mesto sa vremenom od 1:18,58 , a treće je zauzela srpska takmičarka Biljana Cvijanović sa pretrčanih 1:24,31.

Izvor : Tanjug/Dragan Kujundžić

Znak za start trke zajedno su dali predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemilog Predrag Kon, u društvu direktora maratona Dejana Nikolića.

Ovogodišnji Beogradski maraton održan je pod sloganom „Bez barijera“, a prvi put je bez Trke zadovoljstva, umesto koje se održala Šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

Izvor : Tanjug/Tara Radovanović

Na trci je učestvovalo oko 5.000 takmičara, 1.000 u maratonskoj i 4.000 u polumaratonskoj trci. Oni su startovali u grupama i u vremenskom razmaku od po pet minuta, kako bi se održavala distanca zbog epidemioloških mera.

Kako je za N1 rekao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nema velikog rizika da će se neko zaraziti, jer takmičari poštuju epidemijske mere.

Ulice u delu starta i cilja trke zatvorene su od ponoći, dok su od šest časova počele izmene režima saobraćaja i gradskog prevoza, koje će trajati do 17 časova.

Komentari

Vaš komentar