„Bajls? Njena dela pomoći će mnogima koji se muče“

Ostali sportovi 09. avg. 202120:211 komentar
Podeli:
Simon Bajls
Izvor: REUTERS/Mike Blake

Veliku pažnju na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju privukao je turnir u ženskoj gimnasitici i odluka prve zvezde selekcije SAD Simon Bajls da ne nastupi u pojedinim disciplinama kako bi „sačuvala mentalno zdravlje“. Takav potez 24-godišnjakinje iz Ohaja pozdravio je i nekadašnji škotski napadač Kris Bojd.

Kada pogledate vrhunske sportiste, poslovne ljude i slične, uvek mislite da su imuni na probleme zbog toga što su uspešni. To nije slučaj. Nikada, apsolutno nikada, ne znate kada ćete imati problem. Mnogi sportisti koji nastupaju na visokom nivou pokušavaju to da ’maskiraju’, ali sada se o tome otvoreno priča. To samo može da pomogne svima“, izjavio je Kris Bojd za Skaj sports.

Zaista pomaže što velike zvezde istupaju u javnosti pričaju o takvim stvarima. Što se više o tome govori, to je lakše“, rekao je Škotlanđanin, koji vodi humanitarnu organizaciju koja se bavi mentalnim zdravljem.

Kris Bojd (37) iza sebe ima uspešnu igračku karijeru tokom koje je najdrublji trag ostavio kao napadač Rendžersa i Kilmarnoka. Njegov brat je 2016. godine posle izvršio samoubistvo, a i Bojdova supruga je imala problema sa ankcioznošću, pa je zbog toga rešio da kroz svoju humanitarnu organizaciju pomogne onima koji prolaze kroz slične probleme

Simon Bajls je jedna od najtrofejnijih gimnastičarki svih vremena, a na Igrama u Tokiju osvojila je jedno srebro i jednu bronzu. Pret godina ranije u Rio de Žaneiru bila je uspešnija sa četiri zlata i jednom bronzom.

Komentari

Vaš komentar